Koronavirüs tecridi sosyal medya influencerlarını nasıl etkiledi?

Kovid-19 tehdidi toplumun her kesimi gibi influencerların da gündelik yaşantılarını değiştirdi. Independent Türkçe, ‘tecrit günlerinde influencerlık’ konusunu moda, lifestyle ve anne-çocuk olmak üzere üç farklı alandan isim ile görüştü

İngilizce’deki “influence (etkilemek)” fiilinden türeyen "influencer" sözcüğü, kitleleri ve tüketicinin satın alma tercihlerini etkileyen kişi anlamına geliyor. Dijitalleşen dünya, "influencerlık" olarak bilinen yeni bir mesleği, giderek popüler hale getiriyor / Fotoğraf: Pixabay

Çin’den 169 ülkeye yayılıp, küresel salgın haline gelen yeni tip koronavirüs (Kovid-19), bireylerin sağlığının yanı sıra sosyal yaşamlarını da etkiledi.

Sosyal hayatlarında bir hayli aktif olup, çoğu zaman gün içinde birden fazla etkinliğe katılıp, çeşitli buluşmalar gerçekleştiren influencarlar da süreçten direkt etkilenen gruplar arasında.

Independent Türkçe, 'tecrit günlerinde influencerlığı' üç farklı isimle konuştu.

Dışarı çıkmadıkları için son günlerde ev hallerine ilişkin paylaşımlara ağırlık veren influencerlar, iyimser kalmaya çalıştıklarını ve bu dönemi kitap okuyup, film izleyip, yemek yapıp, kişisel bakımlarına zaman ayırarak geçirdiklerini belirtti.

Moda ve stil influencerı Aysun Karaalioğlu, anne-çocuk influencerı Özge Kopuz ve lifestyle influencerı Ezgi Kasapoğlu, son günlerde neler yaptıkları ile koronavirüsün, sosyal medya paylaşımlarına etkisini Independent Türkçe’ye anlattı.

“Rutin ev halimi yansıtan paylaşımlarda bulunuyorum”

Normal şartlarda pek çok meslek dalına kıyasla daha sosyal bir yaşamları olduğunu belirten moda ve stil influencerı Aysun Karaalioğlu, “Saatlerin yetmediği günlük programlardan sonra bir haftadır evde olmak, telaş ve suçluluk hissetmemek, evde dinlenip kendime vakit ayırmak kesinlikle iyi geldi” ifadelerini kullandı.

Tecrit günlerinin paylaşımlarını da etkilediğini belirten Karaalioğlu, son günlerde hesabında yemek önerileri, günlük bakım, dizi-filmleri egzersiz gibi daha çok rutin ev halini yansıtan video ve fotoğraflara yer verdiğini söyledi.

 

Aysun Karaalioğlu Instagram Aysstyle.jpg
Aysun Karaalioğlu moda ve stil paylaşımlarını evinden sürdürüyor / Fotoğraf: Instagram / @aysstyle

 

“Olumsuz paylaşımlar yapmayıp iyimser kalmaya özen gösteriyorum”

Aysstyle hesabının sahibi Karaalioğlu, bu süreçte salgınla ilgili olumsuz paylaşımlar yapmayıp, iyimser kalmaya özen gösterdiğini de sözlerine ekledi.

 

Aysun Karaalioğlu park paylaşım Instagram aysstyle.jpg
Aysun Karaalioğlu'nun koronavirüs tehdidi öncesinde açık alanda yaptığı son paylaşımlardan bir kare / Fotoğraf: Instagram / @aysstyle

 

“Korona ile ilgili bilgilendirici içerikler üretmeye çalışıyorum”

3 çocuklu bir anne-çocuk influencerı olan Özge Kopuz, koronavirüs tehdidi nedeniyle evde geçen günlerin çok hareketli olduğunu söylüyor.

Çok keyifli bir dönem geçirmediği gerekçesiyle şu sıralar fazla paylaşımda bulunmadığını belirten Kopuz, “Yapsam bile daha çok korona ile ilgili bilgilendirici içerikler üretmeye çalışıyorum” diyor.

 

 

“(Süreç) Biraz daha uzar ve okullar açılmaz ise ben aşıyı bulurum gibi geliyor”

Bu sürecin sona ermesi için kısa sürede çözüm bulunacağına inandığını kaydeden Özge Kopuz,  esprili bir dille “ Zaten biraz daha uzar ve okullar açılmaz ise ben aşıyı bulurum gibi geliyor” ifadelerini kullanıyor.

 

Kopuz ailesi Instagram ozgekopuz.jpg
Kopuz ailesi / Fotoğraf: Instagram / @ozgekopuz

 

“Evde kalmayı güzel hale getirebilecek tavsiyeler vermeye çalışıyorum”

Sunucu ve lifestyle influencerı Ezgi Kasapoğlu da Aysun Karaalioğlu gibi sosyal yaşantısı ve paylaşımlarının son dönemde farklılaştığını belirtiyor.

“Sosyal olmak, iletişimde kalmak ve günün çoğunu dışarda geçirmek çoğumuz gibi benimde işimin bir parçası(ydı). Bu durum eskide mi kaldı, bunu ilerleyen günlerde göreceğiz ancak umudumuz her şeyin alıştığımız günlerdekine dönmesi elbette. İnsanlık şartlara göre biçim alabilen bir varlık, şu anda da duruma alışma evresindeyiz aslında” diyen Kasapoğlu’na göre krizleri fırsata çevirerek, bu günleri evde en güzel şekilde geçirmek mümkün.

 

Ezgi Kasapoğlu 2 Instagram ezgikasapoglu.jpg
Ezgi Kasapoğlu / Fotoğraf: Instagram / @ezgikasapoglu

 

Şu an için yalnızca sanal ortamda sosyalleşebildiğini belirten Ezgi Kasapoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda evde kalmayı güzel hale getirebilecek tavsiyeler vermeye çalıştığını söylüyor:

Kendinize vakit ayırmak, kişisel bakım ritüellerine başlamak, yeni bir dil öğrenmek, bir tarifi denemek, bolca okuyup, film izlemek eminim size iyi gelecektir. Birçok iş arkadaşım gibi benim de paylaşımlarım bu önerilere dönüştü bu günlerde.

“Evde kalmalıyız”

Kasapoğlu’nun mesajı ise “Bu dönemi kendimizi negatif yüklemeden, panik olmadan ancak hastalığı kesinlikle dikkate alarak geçirmeli, ‘evde kalmalıyız’” oluyor.

 

Ezgi Kasapoğlu Instagram ezgikasapoglu.jpg
Ezgi Kasapoğlu'nun koronavirüs öncesi Londra paylaşımlarından bir kare / Fotoğraf: Instagram / @ezgikasapoglu

 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU