Salgın internette en çok izlenen filmler arasına girdi

Öngörüsü kuvvetli film şu an internetteki en popüler ikinci Warner Bros filmi

Koronavirüs salgını sürerken dram türündeki Salgın (Contagion) film indirme sitelerinde büyük talep görüyor.

Scott Z. Burns’ün yazıp Stephen Soderbergh’ün yönettiği ve 2011'de gösterime giren film, dünya çapında 26 milyon insanın ölümüne yol açan kurgusal bir hastalığın hikayesini anlatıyor.

Dağıtıcısı Warner Bros, filmin şu anda Harry Potter serisinden sonra kataloglarında en çok rağbet gören film olduğunu duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karşılaştırma yapmak gerekirse film, koronavirüs dünya çapında henüz yayılmadan, Aralık 2019’da şirketin en popüler filmler listesinde 270. sıradaydı.

Dünya liderleri yurttaşlarına ev tecriti çağrısı yaparken yönetmenler Barry Jenkins (Ay Işığı / Moonlight ) ve Edgar Wright (Zombilerin Şafağı / Shaun of the Dead) Twitter takipçilerine filmi izlediklerini yazdı.

Bu yazı yazılırken (Birleşik Krallık’ta) binlerce insan hastalığa yakalandı ve Birleşik Krallık Sağlık Bakanı Matt Hancock ileri yaştakilerin, hayatları korumak için bir önlem olarak önümüzdeki haftalarda 4 aya kadar karantinada tutulabileceğini kaydetti.

ABD sınırları içeriye ve dışarıya tüm uçuşları yasaklarken İtalya ve İspanya tecrit uygulamasına geçti.

Daha sonra The New York Times’a konuşan Jenkins, “10 yıllık bir filmi izlemek için 12,99 dolar (yaklaşık 82,50 TL) verdim” dedi.

Bunu daha önce hiç yapmamıştım.

Jenkins şöyle ekledi:

Sanki tüm bu film yıldızlarının gerçek insanları canlandırdığı bir belgesel izliyormuşum gibi hissettim.

Öte yandan Wright şunları yazdı:

Bence kasvetli ve iç karartıcı da olsa şu sıra izlemek için iyi bir film, sonunda bir umut ışığı veriyor.

Salgın şu anda hem Amazon Prime hem de iTunes’da en çok tıklananlar arasında ayrıca bazı torrent sitelerinde en çok indirilen 4 film arasında.

Filmin üst düzey oyuncu kadrosunda Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Jude Law, Laurence Fishburne, Kate Winslet, Marion Cotillard ve Jennifer Ehle bulunuyor.

Koronavirüs durumu dünya çapında yoğunlaşırken çok sayıda kişi birçok şeyi doğru tahmin ettiği görülen dizi ve kitaplara işaret ediyor.

Görüşüne bakılırsa salgını öngören ve kısa süre önce manşetlerde yer alan kitaplardan biri Dean Koontz’un Heart of Darkness’ı (Karanlığın Kalbi). 2008'de yayımlanan bir diğer kitapsa bir hastalığın “2020 civarında” dünya çapında yayılacağını söyleyerek internette yayıldı.

The Simpsons’ın küresel bir salgının tasvirini isabetli bir şekilde yapmasına da işaret edilmişti. Öte yandan Britanya komedi dizisi Yes Minister’dan bir video, İngiliz hükümetinin duruma verdiği tepkiyi yansıtmasıyla internette yayıldı.

Koronavirüs ayrıca, Trump’ın “ulusal acil durum” ilan etmesinden sonra çok sayıda film ve TV yapımının da durmasına yol açtı.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU