Koronavirüs salgını Afrika’da dört ülkeye daha ulaştı

Koronavirüs salgını Afrika’da yayılmaya devam ediyor. Dört ülke daha virüs görüldüğünü açıkladı. Kara kıtada 14 ülkeye ulaşan salgında, 160 vakanın 3’ü ölümle sonuçlandı

Fotoğraf: Reuters

Afrika ülkesi Gabon'da ilk defa yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edildiği bildirildi.

Hükümet Sözcüsü ve İletişim Bakanı Edgard Anicet Mboumbou Miyakou, yaptığı açıklamada, Fransa'nın Bordeaux kentinden 8 Mart'ta gelen 27 yaşındaki Gabon vatandaşında yapılan Kovid-19 testinin pozitif çıktığını bildirdi.

Miyakou, hastanın karantinaya alınarak tedavisine başlandığını ifade etti. Ülkede, 30 kişinin de koronavirüs şüphesiyle gözlem altında tutulduğu belirtiliyor.

 

indir.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Hasta ABD’den geldi

Kenya'dan da ilk yeni tip koronavirüs haberi geldi. Kenya Sağlık Bakanı Mutahi Kagwe, 5 Mart'ta ABD'den başkent Nairobi'ye İngiltere üzerinden dönen bir vatandaşlarında virüse rastlandığını açıkladı.

Karantinadaki hastanın sağlık durumun iyi olduğunu aktaran Magwe, bu kişinin temas kurduğu herkesin takip altına alındığını da vurguladı. 

Hastalardan birisi Türkiye'den geldi

Gana Sağlık Bakanı Kwaku Agyeman-Manu, basına yaptığı açıklamada, Türkiye ve Norveç'ten başkent Akra'ya gelen 2 kişide virüse rastlandığını belirtti. 

Bu kişilerin karantinaya alındığını ifade eden Agyeman-Man, temas kurdukları herkesin de takip altına alındığını kaydetti.

Etipyopya da listeye girdi

Etiyopya'da Addis Ababa Şehir Yönetimi Başkanı Takele Uma Banti, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bir Japonya vatandaşına yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Çin'in Etiyopya Büyükelçisi Tan Jian, “Çin, Afrika ülkelerine test kitleri de dahil olmak üzere acilen ihtiyaç duyulan daha fazla tıbbi malzeme sağlamaya hazır" ifadelerini kullandı.

Kıtada 3 ölüm görüldü

Afrika kıtasında Kenya'nın yanı sıra Gabon, Fildişi Sahili, Gana, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Burkina Faso, Mısır, Cezayir, Nijerya, Senegal, Kamerun, Tunus, Güney Afrika, Kenya, Etiyopya ve Fas’ta da Kovid-19 vakaları görüldü. Kıtadaki yaklaşık 160 virüs vakasının 3’ü ölümle sonuçlandı. Ceyazir, Fas ve Mısır’da birer hasta koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU