Hulusi Akar: Rusya ile büyük oranda mutabakat sağladık

İdlib'de geri çekilmenin söz konusu olmadığını söyleyen Milli Savunma Bakanı, "Birliklerimiz, unsurlarımız yerlerini muhafaza ediyor" dedi

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Moskova'da Rusya ile varılan İdlib ateşkesi mutabakatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rus askeri heyetiyle görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Akar, "Büyük oranda mutabakat sağladık" dedi.

Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Bakan Yardımcıları Muhsin Dere ve Alpaslan Kavaklıoğlu ile ASELSAN’ı ziyaret etti.

İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının mevcudiyetinin devam ettiğini hatırlatan Bakan Akar, "Çekilme söz konusu değil, birliklerimiz, unsurlarımız yerlerini muhafaza ediyor" diye konuştu. 

Akar, "Ateşkes bozulur, saldırılar devam ederse bıraktığımız yerden başlamaya, onların da canını yakmaya devam edeceğimizi söyledik" ifadelerini kullandı.

Askerlerin hafta sonu izni iptal

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili karargah ve birliklerde tedbirlerin hayata geçirildiğini kaydeden Akar, yurt dışı temasları ile heyetlerin yurt dışına gidişlerine kısıtlama getirildiğini bildirdi.

Savunma Bakanı ayrıca, Okullar ve eğitim merkezlerindeki öğrenci ve kursiyerlerle birlikte askerlerin de belli bir süre hafta sonu izne çıkmayacağını duyurdu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU