"Milyonlarca dolara propaganda camileri yapılıyor..." İslamcı yazar Müftüoğlu'ndan sert eleştiriler

Bir konferansta konuşan yazar Atasoy Müftüoğlu, entelektüel bağımsızlık için bir şey yapılmadığını öne sürerek, "Milyonlarca dolara 'propaganda camileri' yapılıyor" eleştirisinde bulundu. Müftüoğlu'nu eski TBMM Başkanı Bülent Arınç da dinledi

Yazar Atasoy Müftüoğlu, Sebülürreşad Derneği’nce düzenlenen “Farkındalığın Dili” konferansında konuştu. 

Müftüoğlu, Ankara’daki dernek merkezinde yapılan konferansta, hamasetle genç kuşaklara bir tarih bilinci kazandırılamayacağını savundu.

Kurumların tarihin son 500 yılında ne olup bittiğine ilişkin çok yoğun çözümlemeler yapması gerektiğini söyleyen Müftüoğlu, “Bunun için buralarda çok ciddi kadroların olması gerekir. Bunlar yapılmıyor” dedi.

"Propaganda camileri yapılıyor"

Entelektüel bağımsızlık için hiçbir şey yapılmadığını öne süren Müftüoğlu, “Büyük paralar, çok yoğun paralar harcanarak, milyonlarca, milyarlarca dolara propaganda camileri yaptırılıyor. Entelektüel bağımsızlık için hiçbir şey. Genç kuşaklara televizyon dizileri aracılığıyla tarih bilinci kazandırılmaya çalışılıyor. Tarihin son 500 yılında hem dışarıda hem Avrupa’da ne  olup bittiğine ilişkin çok sağlıklı analitik değerlendirmeler yapmamız gerekiyor. Bunların hiçbirisini yapmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Müftüoğlu’nun konferansını eski TBMM Başkanı Bülent Arınç da dinledi.

40 yıldır kitap yazıyor

İslamcı çevrelerde tanınan bir yazar olan Müftüoğlu, 1942 yılında Trabzon'da doğdu. Necip Fazıl Kısakürek'in Büyük Doğu dergisi, Milli Görüş hareketinin yayın organlarından biri olan Yeni Devir, Selam gazetesi, Yeni Şafak, Diriliş, Umran, Bilge Adam gibi gazete ve dergilerde yazılar yazan Müftüoğlu'nun düşünsel alt yapısını Abdulkadir es-Sufi ile tanışması ve 1979 İran Devrimi oldukça etkiledi. 1978'den bu yana kitap yazan Müftüoğlu'nun Firak, Rahmanın Ayetleri Karşısında, Yeni Bir Tarih Şafağı, Varoluşsal Kaygılar, Yeni Bir Dilin İnşası gibi birçok kitabı bulunuyor.

DAHA FAZLA HABER OKU