Hindu gazeteci, linçten soyunarak kurtuldu

Başkent Yeni Delhi’de çok sayıda Müslümanın yaşamını yitirdiği saldırı ve yağmalama olayları sırasında bazı grupların yakaladıkları kişilerin sünnet olup olmadığını kontrol ettiği ortaya çıktı

Hindu gazeteci Manav Sushil, ırkçı saldırı sırasında başından geçenleri anlattı (Scroll.in) 

Hindistan’da tartışmalara yol açan Vatandaşlık Yasası Değişikliği’nin (CAA) tetiklediği milliyetçi dalga şiddet olaylarını da beraberinde getirdi.

Geçen hafta başkent Yeni Delhi’de bir caminin yanı sıra komşu Müslüman evlerinin ve dükkanlarının ateşe verildiği hadiseler de dahil yaşanan olaylarda en az 47 kişi yaşamını yitirirken 350 kişi yaralandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olayları yerinden takip eden Hindu bir gazeteci de saldırgan çetelerin hedefi oldu.

Hindistan’da yayın yapan Scroll.in internet sitesinin dijital yayın platformu Brut India’ya dayandırdığı habere göre, serbest gazeteci Manav Sushil, Maupur’daki olayları kameraya aldığı esnada ırkçı saldırıya maruz kaldı.

Çetenin yol açtığı şiddeti görüntülediği sırada başından geçenleri anlatan Sushil, karşısındaki gruba “Bizler gazeteciyiz, mesleğimizi yapıyoruz. Konuşabiliriz, ortada bir yanlış anlaşılma var” demesine rağmen ekibiyle birlikte arabadan indirildiğini söyledi.

Ancak öfkeli kabalık durumu izah etmesine izin vermeden Sushil ve arkadaşlarını dövmeye başladı.
 


Gazeteci, Hindu olduğunu söyleyince karşı tarafın bunu kanıtlamak için önce dini metinlerden (Hanuman Chalisa) ezbere bir bölüm okumasını talep ettiğini ancak bununla yetinmeyip kıyafetlerinin alt kısmını tamamen çıkarmasını istediğini belirtti.

Karşısında silah doğrultulmuşken pantolonunun zorla çıkarıldığını ifade eden Sushil, “Cinsel organım kimliğim oluverdi. Bu ülkede sırf sünnetli olmadığım için hayatım güvende” dedi.

 

Independent Türkçe, Scroll.in

DAHA FAZLA HABER OKU