BMW, 23 yıl aradan sonra logosunu değiştirdi

BMW Müşteri Markası Kıdemli Başkan Yardımcısı Thiemer, “Yeni logo ve marka tasarımı, markanın gelecekte sürüş keyfi için önemini simgeliyor” dedi

Fotoğraf: Twitter/@BMW

Volkswagen’in geçtiğimiz yıl yaptığı değişikliğin ardından bu sefer de BMW radikal karar alarak logo değişikliğine gitti.

Şeffaf ve iki boyutlu olarak tasarlanan yeni BMW logosu ilk olarak Concept i4 modeline takıldı.
 

23 yıl sonra logosunu değiştiren Alman otomotiv şirketi en son 1997 yılında benzer bir değişikliğe gitme kararı almıştı.

BMW Müşteri Markası Kıdemli Başkan Yardımcısı Jens Thiemer konu ile ilgili yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: 

Yeni logo ve marka tasarımı, markanın  mobilte ve gelecekte sürüş keyfi için önemini ve alaka düzeyini simgeliyor.

Alman otomotiv firması BMW, değişen jenerasyon ile beraber belirli dönemlerde logosunda değişikliğe gitmişti. 
 

cq5dam.resized.img_.1185.large_.time1576770861924.jpg
BMW'deki son logo değişikliği henüz Türkiye resmi sayfasına yansımadı / Görsel: BMW


Jens Thiemer, BMW markasının, değişen jenerasyonla beraber değişen müşteri portföyünü yakalayabilmek adına, minimalist ve modern tasarıma sahip bir logoya ihtiyaç duyulduğunu söyledi, logo değişikliğinin bu nedenle gerçekleştiğini belirtti.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Almanya’nın Baverya eyalet bayrağının renkleri değişikliğe uğramadan sabit bırakılırken, dış çerçevedeki siyah alan yerine şeffaf zemin tercih edildi.

Logonun tarihçesi

BMW Group Classic’ten Fred Jakobs “Çoğu insan BMW logosunda bir pervaneye gönderme yapıldığını sanıyor ama işin aslı bu değil” diye belirtiyor.
 

cq5dam.resized.img_.1185.large_.time1576770861532.jpg

Sol: BMW’nin 1924 Berlin Otomobil Fuarı’nda kendini temsilen kullandığı amblem. Sağ: İlk yıllarda BMW farklı alanlarda üretim yapıyordu: Havacılık, otomotiv, tarım ve denizcilik / Görsel: BMW


Güney Almanya’daki Bavyera Eyaleti’nin başkenti Münih’te bulunan uçak motoru üreticisi Rapp Motorenwerke şirketinin isim değişikliğine gitmesi sonucu ortaya çıkan BMW'nin temmuz 1917’de ticaret siciline ilk kez kaydedildiğinde şirketin henüz bir logosu bulunmuyordu.

5 Ekim 1917'de şirket logosunu oluşturmaya karar veren  Almanya’da tescil edilen bu ilk BMW amblemi eski Rapp logosunun yuvarlak şeklini korumuş, sembolün dış halkası artık iki altın rengi çizgiyle sınırlanmış ve BMW harflerini taşıyodu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU