Sanal para operasyonu: 23 şüpheli gözaltında

İstanbul merkezli yedi ilde operasyon düzenlendi. Şüpheliler 13 milyon liralık sanal parayı başka hesaplara aktarmakla suçlanıyor

Kripto para alım satımı yapan bir şirketteki 13 milyon lira tutarındaki sanal parayı, bir firmadan farklı adreslere transfer ederek şirketi zarara uğrattıkları iddiasıyla yedi ilde düzenlenen operasyonda 23 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bilişim Suçları Soruşturma Bürosunca "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bilişim sistemleri kullanılarak nitelikli hırsızlık, sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme" suçları kapsamında bir soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Kripto para alım satımı yapan bir şirketin Bitcoin, Etherium ve Ripple gibi toplamda 13 milyon lira tutarındaki sanal paraların 20 Aralık 2018'de 04.00 ile 07.00 saatleri arasında iki kullanıcı hesabı üzerinden bir firmadan farklı adreslere transfer edildiği kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sanal paraların şirkete ait sistemden çıkartılarak başka cüzdanlara transferlerinin yapıldığının ve bu şekilde şirketin zarara uğratıldığının tespit edildiği ifade edildi.

Açıklamada olayla irtibatı olduğu değerlendirilen 24 şüphelinin tespit edildiği İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Afyonkarahisar ve Bolu'da 21 adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda ise 23 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Soruşturma kapsamında bir kişinin daha yakalanması için çalışmalar sürüyor.

DAHA FAZLA HABER OKU