Nijerya'da deniz ineğinin yol boyunca sürüklenmesi öfkeye neden oldu

Nijerya Çevre Bakanlığı olayı soruşturuyor

Nijerya Çevre Bakanlığı, bir grup erkeğin toprak yol boyunca bir deniz ineğini (Manat olarak da anılan bu canlıların bilinen 4 türü kalmıştır -ed.n.) sürüklediği videonun yayımlanmasından sonra soruşturma başlatılacağını duyurdu.

Videoda kuyruğundan iple bağlanan hayvanın yolda metrelerce sürüklenirken acı içinde çırpındığı görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Videoya ulaşan Blue Planet Society adlı çevre örgütüne göre, olay 21 Şubat’ta ülkenin petrol zengini Delta bölgesinde meydana geldi.

Nijerya Çevre Bakanı Sharon Ikeazor, pazar günü Twitter üzerinden söz konusu eylemi şiddetle kınadı.

Videoyu “çok rahatsız edici ve iğrenç” diye nitelendiren Ikeazor, hayvanın “bazı yanlış bilgilendirilmiş gençler tarafından gaddar bir kadere” sürüklendiğini belirtti.
 


Uluslararası Doğayı Koruma Birliği’nin (IUCN) 2015’te derlediği verilere göre, büyük ölçüde otçul olan Afrika deniz ineklerinden (Afrika manatı) doğada sadece 10 bin birey kaldı.

Sayıları hızla düştüğü için hayvan, IUCN’nin Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi’nde yer alıyor.

Blue Planet Society olayı “dehşet verici” diye nitelendirdi.

Grubun açıklamasında, “Sözde korunan bir Batı Afrika manatına Nijerya’da halka açık bir yolda eziyet edilmesi şoke edici” denildi.

Videonun internette yayılmasından kısa süre sonra, Afrika manatı uzmanı Dr. Lucy Keith-Diagne, Nijerya’nın Akassa yerleşim bölgesinde öldürüldüğü iddia edilen iki ölü deniz ineğinin resimlerini paylaştı.

Keith-Diagne, paylaşımında şunları yazdı: “Böyle resimleri neredeyse her gün paylaşabilirim. Bu krizi durdurmamız gerekiyor. ”

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/africa

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU