Dünyanın ilk dikey format filmi, Sovyet savaş pilotu Mikhail Devyatayev’i konu alacak

V2. Escape From Hell (Cehennemden Kaçış) adlı yeni film, dikey format çekilen ilk gişe filmi olacak

Timur Bekmambetov (Stanislav Krasilnikov/TASS)

Ben-Hur, Kayıp Aranıyor (Searching) ve Wanted gibi filmlerle tanınan yapımcı ve yönetmen Timur Bekmambetov’un yeni bir film üzerinde çalıştığı bildirildi. Rus yönetmenin V2. Escape From Hell (Cehennemden Kaçış) adlı yeni filmi, dikey format çekilen ilk gişe filmi olacak.

Deadline’ın aktardığına göre II. Dünya Savaşı’nı konu alacak filmde Rus aktör Pavel Priluchny, Alman toplama kampından bir uçağı ele geçirerek kaçan Sovyet savaş pilotu Mikhail Devyatayev rolünde olacak. Film, 75. yıldönümü geçen hafta kutlanan gerçek bir olaya dayanıyor.

Bekmambetov olayların bilgisayar, tablet veya akıllı telefon perspektifinden beyazperdeye yansıtıldığı “Screenlife” film ve dizi formatının mucitlerinden biri olarak görülüyor. Ağırlıklı olarak bilgisayar ekranı için uygulanan tekniği, “sinema endüstrisinin oyunbozanı” diye niteleniyor.

Bu türdeki filmleri arasında gişede 63 milyon dolar hasılat elde eden Sanalüstü (Unfriended) ve 75 milyon dolar getiren Kayıp Aranıyor (Searching) gibi yapımlar yer alıyor. Ayrıca tamamen birinci tekil şahsın bakış açısıyla çekilen, 2015 yapımı aksiyon filmi Hardcore Henry de yapımcının filmografisinde yer alıyor

Bekmambetov şimdi de dikey kadrajlı bir film türüne öncülük etmeye hazırlanıyor. Dikey içerikler aslında TikTok ve Snapchat gibi kısa videoların yer aldığı mobil uygulamalarla popüler hale geldi. Bu filmin de akıllı telefon izleyicisini hedeflediği söyleniyor.

YahooNews’te yer alan habere göre Bekmambetov, konuyla ilgili şunları söyledi:

Görsel açıdan bu film, tek bir kişinin etrafında inşa edildi. Bu, içinde bulunduğu koşullara rağmen ayakta duran ve başını dik tutan bir adamın hikayesi. Ve tabii gökyüzüne yükselen bir kurtarma uçağı da var.

Öte yandan bu, 58 yaşındaki yönetmenin ilk dikey çekim girişimi değil. Bekmambetov, zombi istilasını konu alan 2019 yapımı ve Snapchat formatında çekilen internet dizisi Dead Of Night’ın yapımcılığını üstlenmişti.


Independent Türkçe, Deadline, Yahoo News
 

DAHA FAZLA HABER OKU