Hande Fırat, CHP’nin boykotunu yazdı: Hatalar tabii ki var…

Hürriyet yazarı, “Bir gün gelir, CHP açısından en kritik yayını CNN Türk yaparsa şaşırmayın” dedi

Demirören Grubu’na ait Hürriyet gazetesinin yazarlarından Hande Fırat, CHP’nin aynı gruba ait CNN Türk kanalını boykot etmesiyle ilgili yazdı. CNN Türk’te Gece Görüşü isimli bir programda moderatörlük yapan Fırat, boykot kararının kendi programında yaşanan tartışmalarla ilgili olmadığını savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fırat, “Zaman zaman siyasi partiler medya ile karşı karşıya gelir. Siyasi partiler bu sayede kendi tabanlarını konsolide ederler” ifadesiyle görüşünü dile getirirken şu satırları kaleme aldı:

CNN Türk’te yıllardır çeşitli programlar yapan, son üç yıldır da Gece Görüşü’nü yapan bir isim olarak yukarıda saydığım zorluklara rağmen (ben onunla çıkmam, karşımda milletvekili yoksa gelmem, onların vekili varsa benimki gelmez gibi tüm ön şartlar) ana akım görüşlerin, partilerin temsilcilerine ayrım yapmadan yer verdik.

Hatalar yok mu? Tabii ki var. Her yerde, her kurumda zaman zaman hata var. Geride kalan yönetimler, yeni yönetimler, yöntem arayışları hem hataları düzeltmek hem de daha iyisini ekrana getirmek içindir.

Ambargo kararına sevinç çığlıkları atan bir kesim var. Biz bunu daha önce de yaşamıştık. Ambargo dün de yanlıştı, bugün de yanlış. Dün nasıl düzeldiyse, bugün de düzelir. Bir gün gelir, CHP açısından en kritik yayını CNN Türk yaparsa şaşırmayın.

Ne olmuştu?

CHP Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger, CNN Türk yayınları nedeniyle parti tabanında yayın politikası nedeniyle tepki geldiğini ve "ciddi bir rahatsızlık olduğunu" açıklamıştı.

Kendisinin de bir aydır CNNTürk yayınlarına çıkmadığını belirten Aksünger, bu konunun uzun süredir parti meclisinde konuşulduğunu belirterek böyle bir karar çıktığı taktirde bütün partililerin buna uyacağını söylemişti.

Bu açıklamanın ardından CHP'nin MYK'da CNN Türk'ü boykot etme kararı alacağı gündeme gelmişti.

Bu iddialar üzerine CNN Türk yöneticileri, partiyi ikna etmek için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü. 

CHP Genel Merkezi'nde iki saati aşkın süren görüşmeye CNN Türk Genel Müdürü Murat Yancı, Ankara Temsilcisi Dicle Canova ile Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İletişim Koordinatörü Okan Konuralp katılmıştı.

CHP, en son olarak CNN Türk’ü boykot etme çağrısı yapmıştı.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU