“Kudüs gibi sihirli isim taşıyan etkinliğe AK Parti mesafe koyabiliyor”

Fehmi Koru: Kudüs ilk kez AK Parti’nin münhasır ilgi bölgesi dışında düzenlenen bir etkinliğin konusu oldu

Fotoğraf: AA

Gazeteci yazarı Fehmi Koru, Saadet Partisi öncülüğünde Yenikapı’da düzenlenen Kudüs mitingine dair gözlemlerini yazdı.

Koru CHP, Gelecek Partisi, HÜDA-PAR, İYİ Parti, Demokrat Parti ve Saadet Partisi’nden üst düzey katılım gerçekleştirilen mitingde AK Parti’nin olmamasını sorguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koru, şunları söyledi:

Pek çok kınamalı mitinge bugün cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Tayyip Erdoğan da mutlaka katılmış, hatta bazılarında konuşmalar da yapmıştır. ‘Kudüs Mitingi’nde gözlerim bu yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da aradı; Saadet Partisi tarafından düzenlendiği için midir bilemem, o da, AK Partili bilinen başka isimler de orada yoktu.

Saadet Partisi etkinliğine katılmak CHP açısından sıkıntılı olmuyor, buna karşılık ‘Kudüs’ gibi bir sihirli isim taşıyan etkinliğe AK Parti mesafe koyabiliyor.

İktidar odaklı yapı taşlarını anlamak açısından anlamlı bir saflaşma yaşanıyor.

AK Parti ile MHP’nin teşkil ettiği iktidar cephesine karşılık, Saadet’in başını çektiği, CHP’nin de içerisinde yer aldığı iktidar değişikliğini hedefleyen farklı cephe…

Kudüs ilk kez AK Parti’nin münhasır ilgi bölgesi dışında düzenlenen bir etkinliğin konusu oldu.

Tabloya bir kez daha yakından baktığımda, tarihi ister 2023 olsun veya daha erkene alınsın, bir sonraki seçimde sandık başına gideceklere daha önce görülmemiş çeşitlilikte seçenekler sunulduğunu görebileceğimizi düşünmeden edemiyorum.

“O zamana kadar MHP ‘Cumhur İttifakı’ içerisinde kalır mı?” sorusu eşliğinde var olan cepheleşmedeki güncel duruma kuşku ile yaklaşanlar ve ittifaklar arasında kaymalar yaşanacağına inananlar olduğunu da biliyorum. 

Önümüzdeki günleri kuşkusuz ilginç gelişmeler bekliyor.

fehmikoru.com

DAHA FAZLA HABER OKU