Erdoğan: Kanal İstanbul benim projem, tabii ki konuşacağım

Erdoğan, AK Partili bir vekile "Evini yıkmadıysan ben yıkarım" diyerek seslendi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekilleri yaptığı kahvaltılı toplantıları tekrar başlattı.

61 milletvekili ile dün bir araya gelen Erdoğan, Kanal İstanbul’dan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili birçok gündeme değindi.

Cumhuriyet ve Hürriyet’te yer alan haberlere göre bu toplantıda bir milletvekili, “Siz Cumhurbaşkanısınız, karşınızdaki ise büyükşehir belediye başkanı. Onlara siz cevap vermeseniz, belediye başkanlarını muhatap alacak açıklamalarda bulunmasanız” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan’ın bunun üzerine milletvekilinden bu konuda örnek vermesini istedi. Kanal İstanbul ile ilgili tartışmaların anımsatılması üzerine Erdoğan, “Kanal İstanbul diyemezsin. O benim projem, patenti bu garibana ait. Tabii ki bununla ilgili konuşacağım. Başka bir şey varsa onu ben bilmiyorum” dedi.

“Evini ben yıkarım”

Erdoğan’ın toplantıda, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş’a Üsküdar’da bulunan evinin durumunu sorduğu da öğrenildi.

İstanbul depreminin ardından Ataş’ın evinin civarında bulunan bütün binaların yıkıldığını hatırlatan Erdoğan, “Mustafa evini yıktın mı?” diye sordu. Ataş ise o dönem bakanlık yapan Mehmet Özhaseki’nin binanın yıkılmasına gerek olmadığını bildirdiğini belirtti. Erdoğan ise bu yanıt üzerine, “Öyle şey olur mu? Neden duruyor? Bu cuma bir şey olmazsa yine Üsküdar’dayım. Gelir ben yıkarım Mustafa” diyerek espri yaptı.

 

Hürriyet, Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU