MGK'dan İdlib vurgusu: Saldırılara karşı ilave tedbir alınacak

Bildiride Libya’ya dair de “Ülke sathında barış ve huzurun tesisi yönünde BM tarafından tanınan Milli Mutabakat Hükümeti desteklenmeye devam edilecek" denildi

Fotoğraf: AA

2020 yılının ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan MGK toplantısı 4,5 saat sürdü.

MGK sonrası yapılan açıklamada "İdlib'de sivillere saldırılara karşı ilave tedbirler alınacak. Libya'da ateşkes desteklenecek" denildi.

Libya'da yaşananlarla ilgili bildiride şu ifadeler yer aldı:

Ülke sathında barış ve huzurun tesisi yönünde BM tarafından tanınan Milli Mutabakat Hükümeti desteklenmeye devam edilecek.

ABD ile İran arasındaki gerginlikten duyulan endişenin vurgulandığı bildiride taraflara sağduyu ve itidal çağrısı tekrarlandı. 

ABD'nin Filistin-İsrail planı ise 'İlhan planı' olarak nitelendirildi ve "Çözümün ancak 1967 sınırları esas alınarak başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen ve bitişik bir Filistin devletinin kurulması ile mümkündür" ifadelerine yer verildi. 

Toplantıda ayrıca Türkiye'deki son depremlerin de ele alındığı belirtilerek "Ülkemizin afete hazırlık çalışmaları yeniden değerlendirilmiştir" denildi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU