Saadet Partisi, ABD'nin Ortadoğu planına karşı meydanlara inecek

ABD ve İsrail'in tek taraflı "Ortadoğu Barış Planını" eleştiren Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, "Trump, İsrail'in bu bölgedeki zulmünü arttırabilmesi için Filistinlilerin taleplerini hiçe sayan bir yaklaşım sergiledi" dedi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı tek taraflı "Orta Doğu Barış Planı"yla İsrail'in bu bölgedeki zulmünü arttırabilmesi için Filistinlilerin taleplerini hiçe sayan bir yaklaşım sergilediğini söyledi.

Karamollaoğlu, Filistinlilerin sesini duyurmak için miting düzenlemeyi planlandıklarını belirtti.

Partisinin Balgat'taki eğitim merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Karamollaoğlu, Trump'ın "Kendi menfaatinin dışında hiçbir şeyi düşünmeden hareket eden bir ABD Başkanı olduğunu" savunarak, açıklanan projenin çelişkilerle dolu olduğunu söyledi.

"İslam ülkeleri birlik olarak projenin karşısında olmalı"

Saadet lideri, ABD'nin açıkladığı planı şu sözlerle eleştirdi:

Bir taraftan Kudüs bölünemez ve İsrail'in devletinin başkentidir diyor. Öbür taraftan da diyor ki 'Belli bir bölgede Filistin'in başkenti olarak kabul edilmelidir.' Bu kadar aptalca bir ifade olur mu? ABD'deki siyasiler siyonizmin temelini oluşturuyor. Zulüm ile geleceklerini inşa ediyorlar. İsrail'in bu zulmü mutlaka bir gün gelecek geri tepecektir. Bütün dünyayı karşısına alıyor. İslam ülkeleri de bir birlik olarak bu projenin karşısında olduklarını ilan etmelidirler. Biz buna razı olmadığımızı bütün dünyaya ilan ediyoruz. Devletimiz de açık ve net bir tavırla projeye karşı olduklarını belirtmelidir.


AA 

DAHA FAZLA HABER OKU