Greta: İklim krizi için üniversite bitirmeye gerek yok

ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin, Davos'ta konuşan Greta için 'O baş ekonomist mi?' dedi, iklim aktivisti genç kız Twitter'dan yanıt verdi

Fotoğraf: Reuters

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Dünya Ekonomik Forum'unda iklim aktivisti Greta Thunberg için "O kim oluyor, baş ekonomist mi?" diye sordu.

Mnuchin, Greta'nın henüz üniversiteye bile gitmediği söyleyip, "Üniversiteye gidip ekonomi eğitimi aldıktan sonra bize ne olduğunu açıklasın" dedi, konuşmasının sonunda ise bunun bir şaka olduğunu belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


ABD'li bakanın sözlerine Twitter hesabından yaptığı açıklama ile yanıt veren Greta Thunberg ise isim vermeden paylaştığı 3 farklı mesajda şunları söyledi: 

Ağustos'ta okula verdiğim ara bitiyor. 1,5 derecede kalmak için ayrılan karbon bütçesi, fosil yakıtlara verilen devlet desteği ve yatırımların yeterli olmadığını anlamak için üniversitede ekonomi diploması almaya gerek yok. Ya da bana şunu açıklayın; bu rakamlara nasıl ulaşacağız? Yeni nesillere ve iklim krizinden etkilenen insanlara iklimle ilgili verdiğimiz taahhütleri neden bırakmalıyız.


Greta attığı tweette iklim kriziyle ilgili paylaştığı grafiğe ait rakamların Birleşmiş Milletler Çevre Programı raporuna dayandığını belirtildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU