ABD, Süleymani'nin halefini tehdit etti: Amerikalıları öldürme yolunu izlerse aynı sonla karşılaşacak

ABD'nin İran Özel Temsilcisi Hook, Süleymani’nin öldürülmesinin ardından Kudüs Gücü Komutanlığı’na atanan Tuğgeneral Kaani'yi tehdit etti. Hook, Süleymani’nin öldürülmesinin İran için doldurulamayacak bir boşluk oluşturduğunu söyledi

ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook / Fotoğraf: Reuters

ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, Kasım Süleymani'nin yerine, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanlığı’na atanan Tuğgeneral İsmail Kaani'yi tehdit etti. 

Şarkul Avsat gazetesine konuşan Hook, Süleymani'nin ABD'nin Bağdat Havalimanına düzenlediği saldırıda öldürülmesini, "İran rejimi için doldurulamayacak bir boşluk oluşturuldu" şeklinde yorumladı. 

Büyük bir saldırı planlıyordu

ABD’nin çatışma alanını dünyanın en tehlikeli teröristinden kurtardığını söyleyen Hook, Süleymani’nin İran’ın bölgedeki ajanlarını bir arada tutan bir tutkal vazifesi gördüğünü söyledi.

ABD'nin İran Özel Temsilcisi, Süleymani’nin yakın zamanda büyük bir saldırı planladığını söyleyerek ABD’li diplomat ve askeri korumak için gerçekleştirdikleri savunma operasyonunun büyük bir destek gördüğünü ifade etti.

Sonu aynı olur

Süleymani'nin yerine atanan Kaani'yi de tehdit eden Hook, "Eğer İsmail Kaani de Amerikalıları öldürme yolunu izlerse aynı sonla karşılaşacak" dedi. 

Hook, "Bölgedeki Amerikalılara veya ABD çıkarlarına yönelik saldırılardan İran rejimini ve vekil güçlerini sorumlu tutacağız" ifadelerini kullandı. 

İran'da hükümet karşıtı gösteriler düzenleyen protestocuları "kahraman" olarak niteleyen Hook, ABD'nin onlara desteğinin süreceğini belirtti. 

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU