Joaquin Phoenix ve Bradley Cooper, Joker’ın kurgusuna yardım etmiş

Joker’in 11 dalda aldığı Oscar adaylıkları arasında En İyi Kurgu kategorisi de var

Oscar yarışına 11 dalda aday olarak damga vuran Joker’in kurgusunda başrol oyuncusu Joaquin Phoenix ve yapımcısı ünlü aktör Bradley Cooper’ın da imzası olduğu ortaya çıktı.

Filmin hem yönetmeni hem de senaristlerinden biri olan Todd Phillips, bilindik DC kötü karakterini benzersiz bir yorumla beyazperdeye getirme aşamasında Joaquin Phoenix’le yakın çalıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tüm filmler kurgu odasında bir çeşit değişim geçirebilir. Bu odada verilen kararlar filmin akıbetiyle ilgili önemli rol oynayabilir. Joker açısından bakıldığında Phoenix’in dinamik performansı kurgu açısından çoğu sahnede farklı seçenekler sundu.

Filmin kurgusu için yaptığı çalışmayla Oscar’a aday olan Jeff Groth, Joker’in vizyona girmesinin öncesinde birkaç yapımcı için özel gösterim yapıldığını ve bu yapımcıların arasında Bradley Cooper’ın da olduğunu belirtti.

Cooper’ın filmi birçok kez izlediğini belirten Groth, “Bir şeyde takılıp kalırsak onu arayıp ‘Gelip bir bakar mısın?’ diyebiliyorduk. Hiçbir şeyi kaçırmaz. Her şeyi izler ve en küçük şeyleri bile fark eder” dedi.

Cooper’ın sürece çok yardımcı olduğunu söyleyen Groth, “Sanırım kurgu konusunda çoğu insanın anlayabileceğinden çok daha fazla deneyimi var” diye konuştu.

Groth ve Phillps’e kurguda yardımcı olan bir diğer isimse filmin yıldızı Joaquin Phoenix’ti.

“Muhtemelen birlikte çalıştığım tüm diğer oyunculardan daha fazla süre boyunca kurgu odasındaydı” diyen Groth, kurgu sırasında Phoenix’in sahneyi çekerken hissettiklerini aktarmasının önemini şu sözlerle anlattı:

Onun odada olmasındaki ilginç olan şey, her zaman ekranda olan görüntünün, (onu çektiği) günkü hissin benzerini vermesini isterdi. Kurgu için gerçekten ilginç bir bakış açısıydı.

Collider

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU