Avustralya’da alevlere teslim olan bölgelerde aç kalan kangurular için havadan havuç ve tatlı patates atıldı

Yeni Güney Galler'de yangınlar şiddetlenirken, "Kaya Valabisi Operasyonu" hayvanların beslenmesini sağlıyor

Avustralya'da yangınların tahrip ettiği bir bölgedeki valabi kangurularına yardım için havadan havuç ve tatlı patates atıldı.

Yeni Güney Galler Enerji ve Çevre Bakanı Matt Kean’in verdiği bilgiye göre Kaya Valabisi Operasyonu'yla hayvanlara binlerce kilogram yiyecek dağıtıldı.

Helikopterden havuç atan bir kişinin görüntüsünü paylaşan Kean, bölgeyi kasıp kavuran orman yangınlarından etkilenen hayvanlara verilen besinlerin çoğunu sebzelerin ve tatlı patateslerin oluşturduğunu söyledi.

Bakan, havuç kemiren kanguru fotoğrafının altına da "Mutlu bir müşteri" diye yazdı.

 

 

Yerli fırça kuyruklu kaya valabisi popülasyonunu besleme çalışmalarına öncülük eden Milli Parklar ve Yaban Hayatı Servisi'nin yer aldığı Yeni Güney Galler eyaleti orman yangınlarından en çok etkilenen bölgelerden biri oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avustralya'daki yangınlar eylülden bu yana milyonlarca hektarlık araziyi kül etti, hayvanların yaşamını tehlikeye attı ve bu canlıların yiyecek kaynaklarını yok etti.

Ülke tarihinde kayıtlara geçmiş en yıkıcı orman yangının yaşandığı bu sezonda bir milyar hayvanın öldüğü tahmin ediliyor. Doğal hayatı koruma yanlıları, bazı türlerin kökünün tamamen kurumuş olabileceği uyarısında bulunuyor.

Sidney Üniversitesi'nden Profesör Chris Dickman, sadece Yeni Güney Galler'de 800 milyon hayvanın ölmüş olabileceği tahminini yürüttü.

 

 

Yangınlar sebebiyle 28 kişi yaşamını yitirdi, binlerce ev de yok oldu.

Yeni Güney Galler'de pazar günü 100'den fazla yangın gerçekleşti.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, halkın soru yağmuruna tuttuğu ve elini sıkmayı reddettiği gergin karşılaşmaların ardından hafta sonu verdiği bir röportajda, yangınlardan etkilenen yurttaşlarla daha iyi etkileşime girmiş olabileceğini söylemişti.

Morrison, yangınlar şiddetlenirken Hawaii'ye tatile gitmesi ve hükümetin iklim değişikliği politikalarına gelen eleştirilere karşı Avustralya'nın kömür endüstrisini savunması gibi krizi ele alış şekli nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı.

Reuters'tan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU