Rektör danışmanını öğrencilerden seçecek

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özcoşar, ikinci dönemin başında görev yapacak şekilde öğrencilerin arasından bir danışman seçeceğini söyledi

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar / Fotoğraf: MAÜ

Yaklaşık altı ay önce Mardin Artuklu Üniversitesi’nin rektörlüğüne atanan Prof. Dr. İbrahim Özcoşar bir değişikliğe imza attı.

Özcoşar, öğrencilerin arasından ve seçimini yine öğrencilerin yapacağı bir rektör danışmanı belirleyeceğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında bunu ilan eden Özcoşar, “Gençler, sizlerden/öğrencilerimizden bir rektör danışmanı seçmeyi düşünüyorum. Seçimi öğrencilerimiz yapacak. Yakında ilana çıkacağız...” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuyla ilgili Independent Türkçe’ye açıklamada bulunan Özcoşar, ikinci dönemin başında rektör danışmanı öğrencinin göreve başlaması için hazırlıklarının devam ettiğini söyledi.

“Her fakülte kendi adayını belirleyecek”

Danışmanlık görevini yürütecek öğrenciyi yıllık istihdam etmeyi planladıklarını ifade eden Özcoşar, “Her yıl tekrarlanacak bir sistem öngörüyoruz. Ama yine seçimle olacak. Öncelikle başvuru alacağız. Her fakülte kendi arasında adayını belirleyecek, sonra bu adaylar kendi aralarında kendi adayını seçecek” dedi.

Aday belirlemeye için bazı kriterler uygulayacaklarını kaydeden Özcoşar, danışman adayının bir veya ikinci sınıf öğrencilerin arasından seçmeyi planladıklarını ifade etti.

 

Gurme 2019 Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda Artuklu en iyi üniversite seçildi
Gurme 2019 Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda Artuklu en iyi üniversite seçildi / Fotoğraf: MAÜ

 

“Öğrencilerimizle sık sık bir araya geliyoruz”

Kendini böyle bir görev ve yetkide gören öğrencinin bakış açısının nasıl olacağı hususunu önemsediklerini aktaran Özcoşar, devamında şu ifadelere yer verdi:

Sonuç itibari ile öğrencilerden akademisyenlerdeki rektör danışmanlığı görev tanımından faik bir öğrenci danışmanımız olacak. Üniversite ve öğrencilerin sorunlarını çok iyi bilen, öğrenci bakışı ile bakabilen ve rektöre bu konuda danışmanlık yapabilecek ve öğrenci gözüyle görüş bildirebilecek bir danışmanı önemsiyoruz. Konuyu bu noktada değerlendiriyoruz. Fikri temel çıkış noktası da bu. Yani öğrencimiz sadece öğrenci olarak değil aynı zamanda bir yetki ve göreve sahip olarak rektöre danışmanlık yapması noktasında bir girişimdir. Yoksa öğrencilerimizle sık sık bir araya geliyoruz.

Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, 22 Ağustos 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mardin Artuklu Üniversitesi’ne atanmıştı.
 
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU