Firari eski medya patronu Akın İpek’in annesi ve kardeşine FETÖ üyeliğinden hapis

FETÖ çatı davasının firari sanığı ve eski medya patronu Koza İpek Holding yöneticisi İpek’in annesi Melek İpek yargılandığı davada terör örgütü üyeliğinden 7 yıl 6 ay, kardeşi Cafer Tekin İpek ise 79 yıl 8 ay hapse mahkum oldu

Melek İpek / Fotoğraf: AA

Koza-İpek Holding davasında karar açıklandı.

Ankara 24'üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Sanıkların son sözlerinin alınmasının ardından hükmü açıklayan mahkeme, sanıklardan Cafer Tekin İpek'i silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Cafer Tekin İpek, SPK Kanununa muhalefet suçundan 6 yıl 3 ay hapis ile 250 bin lira para cezasına, 22 kere Vergi Usul Kanununa muhalefet suçundan da 62 yıl 2 ay 21 gün hapse mahkum edildi. Cafer Tekin İpek, 79 yıl 8 ay 21 gün hapis cezası aldı.

Sanıklardan Melek İpek, terör örgütüne üyelik suçundan 7 yıl 6 ay yıl hapis cezasına çarptırıldı. Melek İpek'e, SPK Kanununa muhalefet suçundan ise 4 yıl 2 ay hapis ile 104 bin 100 lira para cezası verildi.

 

Akın İpek'in dosyası ayrıldı

Sanıklar, Cafer Tekin İpek, Melek İpek, Ebru İpek, Şaban Yörüklü ve Ali Serdar Hasırcıoğlu'nun kayyum yönetiminde bulunan Koza-İpek Holding bünyesindeki payları oranındaki hisselerinin müsaderesine hükmedildi.

Mahkeme ayrıca aralarında Akın İpek’in de olduğu firari sanıkların dosyalarının ayrılması ve şirketlerde bulunan hisselerindeki kayyum kararının devamını kararlaştırdı.

akın.jpg
Akın İpek / Fotoğraf: AA

 

FETÖ üyesi olmakla suçlanan ve bir dönem Kanaltürk, Bugün TV ve Bugün gazetesinin sahibi olan Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek, halen İngiltere’de firari olarak yaşıyor.

Akın İpek, FETÖ çatı davası sanıkları arasında.

Koza-İpek grubuna yönelik terör örgütüne finansman sağladıkları iddiasıyla 2015 yılında soruşturma başlatılmış, bu kapsamda medya grubu dahil holdinge ait şirketlere kayyum atanmıştı.

Holdingin Türkiye’de bulunan yöneticisi Akın İpek’in kardeşi Cafer Tekin İpek de soruşturma kapsamında 25 Nisan 2016’da tutuklanmıştı.

Genişletilen soruşturma kapsamında Akın İpek, Cafer Tekin İpek ve anneleri Melek İpek’in de dahil olduğu 20 holding yöneticisi hakkında “terör örgütüne üye olmak”, “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet”, “güveni kötüye kullanmak”, “özel belgede sahtecilik” ve “ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından dava açılmıştı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU