İstanbul'un her mahallesinde bir arama-kurtarma ekibi kurulacak

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, bu yıl İstanbul'da her mahallede birer arama kurtarma ekibinin kurulmasını planladığını bildirdi

İHH'dan yapılan açıklamada, vakfın arama-kurtarma çalışmaları için bin 905 kişinin gönüllü olduğu belirtildi / Fotoğraf: İHH Basın Birimi

İHH İnsani Yardım Vakfı,2020'de her mahalleye bir arama-kurtarma ekibi kurmayı hedeflediğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçtiğimiz yıl bin 905 gönüllüyle birlikte arama kurtarma faaliyetleri gerçekleştiren ve olası afetlere hazırlık yapan İHH, Haziran ayında İstanbul Kartal'da çöken binanın enkazından ve 6.4 şiddetinde depremin sarstığı Arnavutluk'ta arama-kurtarma faaliyetlerine destek verdiğini belirtti. Uludağ'da kaybolan 2 dağcının arama çalışmalarına da katılan vakıf gönüllüleri, Musul'daki feribot faciası sonrası da bölgeye giderek Dİcle Nehri'nde arama çalışmaları yürüttü.

Vakfın Arama Kurtarma Koordinatörü Emre Yerli, özellikle uzmanların sürekli uyarıda bulunduğu Marmara bölgesinde meydana gelebilecek bir deprem sonrası oluşabilecek afet için tüm imkanların seferber edilerek hazırlıkların artırılacağını ifade etti.

2020 yılı için özellikle İstanbul’da her mahallede birer ekibin kurulmasını planladıklarını ifade eden Emre Yerli, yeni yıl hedeflerini şöyle özetledi: 
 

Emre Yerli.jpg
İHH Arama-Kurtarma Koordinatörü / Fotoğraf: İHH Basın Birimi


39 ilde ekip hazır

Halihazırda 39 ilde 34 ilçede teşkilatlanma ve ekip kurulum çalışmalarımızı tamamlamış ve ağır seviyede sınıflandırabileceğimiz ekipmanlarla müdahale kapasitemizi tamamlamış bulunmaktayız. 18 ilde daha ekiplerimizin kurulum aşaması devam ediyor. Bununla birlikte toplamda 3 bin arama kurtarma gönüllüye ulaşarak tüm yurttaki kapasitemizin artırılmasını önceleyeceğiz. Önümüzdeki yıl içerisinde meteorolojik afetlerin daha da artması öngörüldüğünden dolayı biz de halkımızın bilinçlendirme çalışmalarını artırmayı amaçlıyoruz. Tüm bunların yanı sıra yurt dışına da ulaşarak ülkemizdeki afet yönetim sinerjisini, birlikte çalışmalar yürüttüğümüz 134 ülkedeki kurumlara yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU