Rio Karnavalı Las Tesis'le açıldı: Tecavüzcü sensin!

Rio de Janeiro kentinde gerçekleştirilen dünyanın en büyük festivali Las Tesis dansıyla açıldı

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleştirilen dünyanın en büyük festivali Rio Karnavalı, Şilili kadınların tüm dünyaya ilham olan Las Tesis dansıyla açıldı. TeleSur'un aktardığına göre Brezilya'da feministler resmi olarak belirlenen programın dışına çıkarak "Tecavüzcü sensin" performansını gerçekleştirdi. Brezilyalı feministler karnavalı seslerini duyurma aracı olarak kullandıklarını belirtti. Karnaval resmi olarak şubatta başlayacak.

Şili'de feministlerin oluşturduğu kolektif Las Tesis'in, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde ortaya koyduğu "Tecavüzcü sensin" performansı tüm dünyada yankı uyandırmış, Fransa, İspanya, Tunus, Türkiye, Kolombiya gibi pek çok ülkede kadınlar tarafından çeşitli gösterilerle ortaya konmuştu.

Türkiye'de de Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilen Las Tesis performanslarına polis müdahale etmiş ve pek çok kadın gözaltına alınmıştı. 

Pek çok kadın tarafından ortaya konan "Tecavüzcü sensin" dansının sözleri arasında şunlar yer alıyor:

Tecavüzcü sensin. Öldüren sensin. Ve benim suçum değildi, nerede olduğum ve nasıl giyindiğim. Bu kadın cinayeti. Katilimin cezasız kalması.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU