Marvel Sinematik Evreni’ne dahil olacağı söylenen trans karakter hakkında yeni gelişme

Marvel Studios Başkanı Feige’in sözleri yanlış anlaşılmış

Marvel Studios Başkanı Kevin Feige’nin Marvel Sinematik Evreni’ne ilk trans karakterin dahil olacağına ilişkin açıklamasına düzeltme geldi.

New York Film Akademisi'nde Marvel'in daha fazla LGBTQ+ karakterlere, özellikle de trans karakterlere yer verme yönünde bir planı olup olmadığı sorusu yöneltilen Feige, "Evet, kesinlikle evet" diye yanıt vermişti.

Feige, "Çok yakında, şu anda çekmekte olduğumuz bir filmde, evet" diye belirtmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Variety’nin haberine göre Feige’in yanıtı, trans karaktere yönelik sorunun cevabıymış gibi görünüyor olsa da stüdyoya yakın iki kaynak bunu yalanladı. Habere göre Feige’in cevabı, sorunun LGBTQ+ karaktere ilişkin ilk kısmına yönelikti ve Feige, Marvel Sinematik Evreni’ne “çok yakında” trans bir karakter dahil olacağını kastetmemişti.

Feige bu açıklamayı yaptığı sırada Marvel’ın çekim aşamasındaki tek filmi Angelina Jolie, Richard Madden ve Kumail Nanjiani'nin rol aldığı Eternals’dı. Bu nedenle Marvel Sinematik Evreni’nin ilk trans karakterinin Eternals’da ortaya çıkacağı düşünülmüştü.

Feige ağustosta yaptığı açıklamada filmin karakterlerinden birinin eşcinsel bir erkek olduğunu doğrulamış, “Evli, bir ailesi var ve bu da sadece kimliğinin bir parçası” demişti.

Bir çizgi roman uyarlamasında eşcinsel bir süper kahramana yer verilmesi şimdiye dek bundan kaçınan Hollywood için bir dönüm noktası olarak görülüyor.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU