Türkiye 8 Ocak'ta iki kritik misafiri ağırlayacak

ABD Suriye özel temsilcisi James Jeffrey'in 8 Ocak'ta Ankara'da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ise aynı gün içinde İstanbul'da olması bekleniyor

Fotoğraf: AP

​Türkiye, 8 Ocak çarşamba günü ABD ve Rusya'dan iki önemli misafiri ağırlamaya hazırlanıyor.

​TRT Haber'in aktardığına göre ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, bu tarihte Ankara'ya gelecek.

Jeffrey başkanlığındaki heyetin ilk durağının Dışişleri Bakanlığı olması, burada ​Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki Türk heyeti ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Görüşme​​ Ortadoğu'daki kriz​in tırmanışa geçtiği,​ Suriye ile birlikte İran'ın da​ son gelişmelerin ardından ön planda olduğu bir dönemde gerçekleş​ecek.

​Jeffrey’nin Ankara temasları kapsamında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından da kabul edilmesi, söz konusu ziyarette Suriye, Irak ve İran'daki gelişmelerin ele alınacağı belirtiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Putin ile İstanbul'da görüşme

Aynı gün içinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de TürkAkım projesi için İstanbul'da olacak.

​Rusya'da Anapa kıyısından başlayıp Türkiye'de Kıyıköy'de karaya çıkan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı, ticari operasyona hazır şekilde 8 Ocak Çarşamba resmi olarak açılacak.

​​​​Putin'in Cumhurbaş​kanı Recep Tayyip Erdoğan ile TürkAkım'ın yanı sıra bölgedeki son gelişmeler ve Libya meselesini de değerlendireceği öngörülüyor.​

​Türkiye'deki kritik temasların bir gün öncesinde ise Yunanistan Başbakanı ​​Kriakos Miçotakis'​​in Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelmesi bekleniyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU