Cengiz Ünder'in forma giydiği Roma, ABD'li Friedkin Group'a satılıyor

ABD'li milyarder Dan Friedkin, İtalyan ekibi Roma'yı satın almak için görüşüyor

Fotoğraf: AA

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Roma, kulübün çoğunluk hisselerini satmak için ABD'li milyarder Dan Friedkin'in sahibi olduğu Friedkin Group ile görüşmeler yapıldığını bildirdi.

Roma tarafından yapılan açıklamada, kulübün ana hissedarı James Pallotta'nın hisselerini (NEEP Roma Holding Spa) Friedkin Group’e satmak için görüşmeler yaptığı ancak henüz resmi bir anlaşmaya varılmadığı belirtildi.

 

 

Financial Times, milli futbolcular Cengiz Ünder ve Mert Çetin’in formasını giydiği İtalya Serie A takımlarından Roma’nın borçlarıyla birlikte 750 milyon euroya Friedkin Group’a satılması için anlaşmaya yakın olunduğunu duyurmuştu.

Milano borsasında işlem gören Roma’nın hisseleri açılışta yüzde 10’a yakın değer kazandıktan sonra saat 15.42’de yüzde 4,87 artış ile işlem görüyor. 

Transfermark verilerine göre 443 milyon 800 bin euro kadro değerine sahip Roma, toplamda 3 İtalya Serie A, 9 İtalya Kupası ve 2 İtalya Süper Kupa şampiyonluğu elde etti. 

Bu sezon Serie A'da oynadığı 17 maçta 10 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan sarı-kırmızılı ekip, topladığı 35 puanla 4. sırada yer alıyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU