Açlık grevindeki HDP Milletvekili Leyla Güven tahliye edildi

Mahkemenin tahliye gerekçesi: Delillerin toplanmış olması

79 gündür açlık grevini sürdüren ve bugünkü duruşmada tahliyesine karar verilen DTK Eş Başkanı Leyla Güven, ambulansla Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nden tahliye edildi / Fotoğraf: Twitter

"Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması" talebiyle 79 gündür açlık grevini sürdüren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, hakkındaki davanın son duruşmasında tahliye edildi.

Güven hakkında "Silahlı örgüt kurmak ve yönetmek", "Örgüt propagandası yapmak" ve "2911 sayılı yasaya muhalefet" iddialarıyla açılan davanın 5'inci duruşması Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Güven'in yanı sıra avukatları ve izleyiciler de katılmadı.  

Kimsenin katılmadığı duruşmada savcı, mevcut delil durumunu gerekçe göstererek Güven’in tutuklu halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti, "dosyada delillerin toplanmış olmasını" göz önünde bulundurarak yurt dışı yasağı koşuluyla Leyla Güven’in tahliyesine karar verdi. 

Leyla Güven'in kızı Sabiha Temizkan annesinin tahliye edildiği haberini sosyal medya hesabından paylaştı.


HDP: Özgürlük mücadelemiz devam edecek

HDP de sosyal medya hesabından, "Hukuka aykırı bir şekilde uzun süredir tutuklu bulunan Hakkari halkının iradesi Leyla Güven hakkında bugün Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasında tahliye kararı verilmiştir. Hak ve özgürlük mücadelemiz devam edecektir" paylaşımında bulundu.


 

DAHA FAZLA HABER OKU