MSB’den Libya mesajı: Göreve hazırız

Askeri kaynaklar, TSK'nın yurt içinde ve dışında emir verildiği zaman her türlü görevi yapmaya hazır olduğunu bildirdi

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanlığı'nca 2019 yılının genel değerlendirmesi kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda MSB yetkilieri Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Libya için emir verildiği anda göreve hazır olduğunu bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toplantıda yapılan açıklamada da "PKK/KCK terör örgütünün barınma alanlarına yönelik bu yıl yurt içinde ve dışında 31'i büyük 119'u orta çaplı toplam 150 operasyon icra edildi" denildi. 

Bakanlık, PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili şu bilgileri paylaştı:

PKK'ya yönelik yurt içi ve dışında bu yıl düzenlenen operasyonlarda 1789 terörist etkisiz hale getirildi, bunlardan 255'i teslim oldu. 2019'daki operasyonlarda 1066 el yapımı patlayıcı imha edilirken, 1015 silah, 69 tanksavar füze, 1598 el bombası, 174 mayın ele geçirildi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra 18 bin 630 personelin ihraç edildiğini bildiren bakanlık, 982 emeklinin de rütbelerinin geri alındığını açıkladı.

Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde IŞİD ile mücadelenin devam ettiğini ifade eden MSB açıklamasında "2019 yılı başından itibaren 41 DEAŞlı yakalanmıştır. Zeytindalı Harekatı Bölgesi'ne 65 binden fazla Suriyeli vatandaşın gönüllü olarak dönmesi sağlanmıştır" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada İdlib hakkında da şu bilgiler paylaşıldı:

Astana mutabakatı gereği garantör ülke olarak İdlib gerginliği azaltma bölgesinde 12 gözlem noktası tesis edilmiş, gözlem noktaları arasında 8 Mart'tan bu yana toplam 182 milli devriye icra edilmiştir. Rejimin son zamanlarda artan ve masum sivilleri hedef alan saldırıları sahada radikalleşmeyi artırdığı gibi yeni bir göç dalgasını da tetiklemiştir. Bu saldırılar sonucunda 100 bine yakın kişi kuzeye ve Türkiye sınırına doğru kaçmaya başlamıştır. Mümbiç ve Tel Rıfat'taki durumla ilgili olarak 22 Ekim 2019'da Rusya Federasyonu ile varılan Soçi mutabakatı ile YPG'nin bölgeden çıkarılması konusunda mutabakat sağlanmıştır. Ancak azalan bir oranda tacizler devam etmektedir.

 

Ajanslar

 

DAHA FAZLA HABER OKU