Fenerbahçe-Beşiktaş rekabetinde 350. randevu

Fenerbahçe ile Beşiktaş 350. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 349 karşılaşmada sarı-lacivertliler 132, siyah-beyazlılar ise 124 kez sahadan galibiyetle ayrıldı

Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş yarın oynayacakları maçla 350. kez karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe Ülker Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak yılın son derbi maçını hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Alper Ulusoy olacak. Karşılaşmada Video Yardımcı Hakem (VAR) odasında Mete Kalkavan, Volkan Bayarslan ve Mustafa Emre Eyisoy görev alacak.

Ligde oynadığı son 4 maçta sadece 1 kez galip gelebilen sarı-lacivertliler, son hafta deplasmanda Demir Grup Sivasspor'a 3-1 yenildi. 

Siyah-beyazlılar ise ligdeki son 4 maçta 3 galibiyet alırken, geçtiğimiz hafta sahasında ağırladığı BtcTurk Yeni Malatyaspor'a 2-0 kaybetti.

 

Derbi-AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

Derbide 350. randevu

İki ekip arasında 28 Kasım 1924'te Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan rekabet, 95. yılını doldurdu. 

Ezeli rekabette sarı-lacivertliler, rakibi karşısında galibiyet sayısı bakımından önde bulunuyor. Geride kalan 349 karşılaşmada Fenerbahçe 132, Beşiktaş 124 galibiyet aldı, 93 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Sarı-lacivertlilerin 485 golüne, siyah-beyazlılar, 443 golle cevap verdi. 

İki takım en son 2018-19 sezonunda Süper Lig'in 23. haftasında Vodafone Park Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Maçın ilk yarısını Beşiktaş, Gökhan Gönül ve Burak Yılmaz'ın (2) golleriyle 3-0 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna ortak olan Fenerbahçe, 12 dakikada bulduğu üç golle sahadan 3-3 beraberlikle ayrıldı. Sarı-lacivertli ekibin golleri Zajc, Sadık Çiftpınar ve Hasan Ali Kaldırım'dan geldi. 

 

Avcı-Yanal-AA.jpg
Abdullah Avcı-Ersun Yanal / Fotoğraf: AA

 

Ersun Yanal ve Abdullah Avcı 10. randevuda

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ile Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Süper Lig'de oynanacak derbiyle birbirlerine 10. kez rakip olacak

Fenerbahçe ile Beşiktaş teknik direktörleri arasındaki rekabette, Ersun Yanal'ın Abdullah Avcı'ya karşı galibiyet sayısında 2 farkla üstünlüğü bulunuyor.

Ersun Yanal, Trabzonspor ve Fenerbahçe'yle Abdullah Avcı'nın çalıştırdığı Medipol Başakşehir'e karşı rakip oldu.

Söz konusu maçlarda Yanal'ın ekipleri 4 galibiyet elde etti. Abdullah Avcı ise Yanal'a karşı saha kenarında 2 kez galibiyet sevinci yaşadı. Tecrübeli iki teknik adamın başında bulunduğu takımlar 3 maçta da berabere kaldı.

İki teknik adam, 12 yıl önce başlayan saha kenarındaki rekabette, 10. randevuya pazar günü Kadıköy'de çıkacak.

 

Altay-Karius-AA.jpg
Altay Bayındır-Loris Karius / Fotoğraf: AA

 

Gözler kalecilerde olacak

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarın oynanacak derbi mücadelesinde gözler iki takımın kalecilerinde olacak.

Fenerbahçe'nin milli kalecisi Altay Bayındır, bu sezon Süper Lig'de kalesini gole kapatmakta zorluk çekti.

Sarı-lacivertli takıma geçen yıl katılan ancak ligde bu sezon sürekli forma şansı bulan genç kaleci, geride kalan 15 maçın tamamında forma giydi.

Bu maçların üçünde rakiplerine gol izni vermeyen Altay, kalan 12 maçta ise 19 gole engel olamadı.

Beşiktaş'ın geçen yıl Liverpool'dan kadrosuna kattığı Alman kaleci Loris Karius, bu sezon gösterdiği olumlu performansla dikkati çekti.

Tecrübeli file bekçisi, bu sezon ligde 15 maçın 14'ünde kaleye geçerken, bu maçların 6'sında rakiplerine gol şansı tanımadı.

Kalan 8 maçta kalesinde 15 gol gören Karius, ligin ilk haftasında oynanan ve 3-0 kaybedilen Demir Grup Sivasspor maçında ise forma giymemişti.

 

Burak-Vedat-AA.jpg
Burak Yılmaz-Vedat Muric / Fotoğraf: AA

 

Derbide golcülerin rekabeti yaşanacak

Fenerbahçe ile Beşiktaş'ta golcü oyuncular Vedat Muric ve Burak Yılmaz, derbi maçta takımlarının en önemli gücü olacak.

Sarı-lacivertli takıma sezon başında transfer olan Muric, görev aldığı 14 lig maçında 9 kez fileleri havalandırırken, Beşiktaş'ın tecrübeli santrforu Burak Yılmaz ise 10 karşılaşmada 5 defa gol sevinci yaşadı.

Beşiktaş'ın derbideki en önemli oyuncularından biri olacak Burak Yılmaz ise son 2 haftadaki suskunluğunu derbi maçıyla sonlandırmaya çalışacak.

Sakatlığı nedeniyle ligin ilk maçlarını kaçıran Burak, görev aldığı 10 maçta 5 kez gol sevinci yaşadı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU