Diyanet hutbesini eleştiren Erhan Güleryüz’e hapis istemi

Güleryüz, hutbede Atatürk'ten bahsedilmemesini eleştirmişti

Fotoğraf: Twitter

Diyanet'in 30 Ağustos hutbesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsetmemesini eleştiren müzisyen Erhan Güleryüz'ün 6 aydan 1 yıla kadar hapsi istendi. 

Erhan Güleryüz’e iddianamede “halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak” suçlaması yöneltildi.

Savcı Güleryüz’ün altı aydan bir yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve belli haklardan yoksun bırakılmasını istedi.

Erhan Güleryüz İğneada’da verdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı konserinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cuma hutbesinde Atatürk’e yer vermemesini eleştirdiği için ifadeye çağrılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güleryüz ifadesinde şunları söylemişti: 

Ben herhangi bir dini düşünceye, dindar vatandaşlarımıza yahut belirli bir kılık kıyafet giyen kimselere yönelik herhangi bir söylemde bulunmadım. Böyle bir şey de aklımdan geçmedi. Ben Kurtuluş Savaşı döneminde dindar geçinen ve ancak sarığın cübbenin arkasına sığınarak milli mücadelenin akamete uğraması için çaba gösterenler olduğunu, buna ve onlarca ihanete, yokluğa, yoksunluğa rağmen Kurtuluş Savaşı’nı zafere kavuşturan Atatürk’ü bugün bazı kuruluşların anmaktan çekindiğini, bunun doğru olmadığını söyledim.

Tarafsız Haber Ajansı

DAHA FAZLA HABER OKU