Brüksel mahkemesinden Uber'e izin kararı çıktı

Valon Ticari Mahkemesi Uber'in taksi hizmeti olmadığı gerekçesiyle Brüksel'de faaliyetini sürdürebileceği kararını aldı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Valon Ticari Mahkemesi, taksici derneklerinin UberX'e karşı açtığı davayı karara bağladı.

UberX'in araç sahibi olmadığına dikkat çekilen kararda, UberX'in yolcularla sürücüler arasında  bağlantı hizmeti sunduğu ve Brüksel'de faaliyetlerine devam edebileceği belirtildi.

Mahkemelerden farklı kararlar
 
Brüksel Taksi Derneği tarafından Uber'in haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle Flaman Ticari Mahkemesi'nde açılan başka bir davada ise Uber'in sağladığı hizmetin yasa dışı olduğu ve Brüksel'de yasaklanması gerektiği kararına varılmıştı.

Mahkeme, Uber'in taksi hizmeti değil araba paylaşım servisi sunduğu savunmasını reddederek, sadece taksi ruhsatı bulunanların taksicilik hizmeti verebileceğini kararlaştırmıştı.

Brüksel’deki farklı mahkemelerin, Uber'in başkentte yasaklanması konusunda aksi yönde karar almaları belirsizlik ortaya çıkardı.

Uber, bin civarında aracıyla Brüksel'de çalışmaya devam ediyor.

Uber, hakkında başka ülkelerde de açılan davalarda taksi hizmeti değil araba paylaşım servisi sunduğu iddiasını öne sürmüş, bazı davalarda başarılı olmuştu.

Brüksel'de 27 Mart 2018'de taksi sürücüleri, internet üzerinden taksi hizmeti sunan Uber'in ülkede hizmet vermesini protesto etmek için eylemler düzenlemiş, eylemlerle bazı ana yolları ulaşıma kapatılmıştı.

Şehir merkezinde bazı tramvay yollarını da kapatan taksi sürücüleri ile polisler arasında gergin anlar yaşanmıştı.

 

DAHA FAZLA HABER OKU