Fehmi Koru’dan Cem Küçük’e teşekkür

Koru: Kendisi ‘medeni ölü’ sıfatını da kullandığı yazılarla beni ara sıra hatırlıyor ya, ona itibar eden AK Parti çevresi onun sayesinde yaşadığımı öğrenmiş oluyor

Fotoğraf: fehmikoru.com

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, geçen gün katıldığı bir programda Recep Tayyip Erdoğan dışında bir ismin Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda kendisi ve bazı isimlerin yargılanacağını söyledi. Küçük’ün sözlerini kişisel bloğunda yazdığı yazının bir kısmında yorumlayan gazeteci Fehmi Koru da “Üzüldüm. Öyle bir şey neden olsun ki? Burası Uganda mı?” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koru da bugünkü köşe yazısına Küçük’ün kendisine yönelik söylediği “Abdullah Gül'ün arkasına takılıp kendine mutlu gelecek arayan bitik Fehmi Koru! Sen de medya tarihî çöplüğündesin. Eskiden seni umursayan vardı ama şimdi yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyorlar. Üzgünüm, senin için yapacak bir şey yok...” ifadeleri taşıdı. Kendisine geçmişteki bazı anılarını düşündürdüğünü söyleyen ve Cem Küçük’e teşekkür eden Koru’nun yazısının bir kısmı şöyle:

Bana cevap verme ihtiyacı duyan kalem “Eskiden seni umursayan vardı” diyor; bu tespitine ancak “Sağol” diyebilirim. Gerçekten de medya dünyasında Milli Gazete’deki kısa sürmüş genel yayın yönetmenliği dönemimden (1984) başlayarak yazdıklarım ve konuştuklarım hep ilgi çekti.

Umursandım.

Şimdi için “Yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyorlar” diyor.

Eyvallah.

Kendisi ‘medeni ölü’ sıfatını da kullandığı yazılarla beni ara sıra hatırlıyor ya, ona itibar eden AK Parti çevresi onun sayesinde yaşadığımı öğrenmiş oluyor.

Ben de şimdilerde göz önünde olan bazılarının henüz ortalıkta görünmediği 2000’li yılların başlarında çeşitli vesilelerle çekilmiş -bu yazının en tepesine yerleştirdiğim ve aralara da serpiştireceğim- fotoğraflara ara sıra göz atarak geçmişte yaşadığımı hiç değilse kendime ispat ediyorum.

O fotoğrafta gördüğünüz yüzlerden biri –Kürşat Bumin– maalesef artık aramızda değil; ancak diğerleri de muteber yazarımızın zaman zaman ‘medeni ölü’ olarak andığı yazarlar…

Ne yapalım, hayat işte böyle bir şey. Bir varsın, bir yoksun.

Yalnız hiçbirimiz bir yerlere gitmeyi düşünmüyoruz. Bunun şakasını bile yapmıyoruz, yapmamız da gerekmiyor zaten. Herbirimiz nereyi bulursak oraya düşüncelerimizi yazmayı ve bizi ölü bilmeyen insanlarla paylaşmayı sürdürüyoruz.

“Cevap ver” diyenler ve bununla “Ağzının payını ver” demek isteyenler yanılıyor.

Bana bunları düşündürdüğü için hatta kendilerine teşekkür borçluyum.     

Çok şükür burası Uganda değil.

fehmikoru.com

DAHA FAZLA HABER OKU