Mansur Yavaş: Ankara’ya yapılan dinozor, saat ve kedi heykelleriyle 586 otobüs alınırdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin son meclis toplantısında konuşan Mansur Yavaş, “Halk karda kışta, güneş altında otobüs beklerken, çile çekerken ben dinozora para harcamam” dedi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, yılın son toplantısını gerçekleştirmek üzere Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında perşembe günü bir araya geldi. 

Toplantının gündeminde, 282 otobüs alımı ve iki dolum istasyonu projesi için 60 milyon euroya kadar dış kredi alınmasının Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından uygun görmemesi vardı. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mümin Altunışık, 8 aylık süreçte yaklaşık 3 kez borçlanmayla karşı karşıya kalındığını belirterek, Yavaş'a "Ankara'ya hizmet etmek için hep borçlanacak mısınız?" diye sordu.

Bunun üzerine Mansur Yavaş, önceki Başkan Melih Gökçek döneminde yapılan bazı yatırımları hatırlattı. 

“Benim önceliğim halkın sağlığı, halkın canı ve çektiren sıkıntı” diyen ve aralarında dinozor, saat, kedi ve kamuflaj malzemelerinin olduğu birçok harcamayı “ölü yatırım” olarak değerlendiren Yavaş, bunlara yapılan harcamanın toplam 439 milyon lira olduğunu söyledi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, bu rakamın 586 otobüse denk geldiğini söyledi.

Yavaş ayrıca, Ankara’nın muhtelif yerlerine yerleştirilen saatlerin yedi otobüs, kedilerin ise bir otobüs fiyatına denk geldiğini açıkladı ve ekledi:

Başka niyetlerle bunları yapabilirsiniz ama benim önceliğim halk, karda kışta, güneş altında otobüs beklerken, çile çekerken ben ne dinozora para harcarım, ne da başka bir şeye para harcayacak hâlim yok.


Yavaş, "Akşama kadar Mavi Masa'yı kendim takip ediyorum. En fazla şikayet EGO'dan. Birtakım eksiklikler var ve otobüs sayısı da gerçekten düşmüş. Günde 40 otobüsümüz sürekli tamire, bakıma gidiyor. Bunlara yapılan masraf da fazla. Can güvenliği var" diye konuştu. 

 

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü’nün tarihinde ilk kez eski bütçe vererek 500 milyon lira zarar açıkladığını söyleyen Yavaş, “ASKİ'den 2009-2018 arasında belediyeye aktarılan para, dolar ile söyleyeceğim, çarpın 5,5-6 lirayla, 1 milyar 217 milyon dolar” diye konuştu. 

Halka pahalı su satıldığını vurgulayan Yavaş, yukarıdaki miktarın 750 milyon lirasının Ankapark’a harcandığını aktardı ve şöyle devam etti:

Ne otobüs alınmış, ne insan sağlığını ilgilendiren, suyla ilgili çalışmalar yapılmış. Gerede’yi yaptınız, onun da parasını biz ödeyeceğiz."


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU