Wonder Woman 1984: Yönetmen filmin neden 80’lerde geçtiğini açıkladı

Gal Gadot’un başrolünde yer aldığı film 5 Haziran 2020’de vizyona girecek

Wonder Woman 1984’ün ilk fragmanının yayımlanmasıyla heyecanlanan hayranların merak ettiği konuya yönetmen açıklık getirdi: Film neden 80’lerde geçiyor? 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diana Prince’in (Gal Gadot), nam-ı diğer Wonder Woman’ın hikayesini 2017’de gösterime giren Wonder Woman’dan 70 sene ileri çekmek için iyi bir sebep olmalı. Neyse ki Comic Con Experience 2019’daki Wonder Woman 1984 paneli sırasında yönetmen Patty Jenkins olayların geçtiği döneme ilişkin bazı cevaplar vermek için hazırdı.

Collider'da yer alan habere göre Jenkins ve Gadot, Wonder Woman 1984 panelinde yalnızca yeni karakter posterlerini ya da yeni fragmanı dünyaya göstermekle kalmadı aynı zamanda filmle ilgili soruları da cevaplandırdı. 

Wonder Woman’la Wonder Woman 1984’ün zaman dilimini birbirine bağlamanın zor olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine Jenkins şöyle cevap verdi:

Birbirine bağlamak zor olmadı çünkü ilk filmin kendi hikayesi vardı ve bunun da kendine has bir hikayesi var. Bambaşka bir dönemde geçmesine rağmen Diana’nın gelişimini mükemmel şekilde ortaya koyuyor.

Bir hayranın devam filmi için neden 80’ler başlarının seçildiğini sorması üzerine Jenkins şunları söyledi:

Neden mi 1984? Diana’yı modern dünyaya getirmek istedik. Ama 80’ler Wonder Woman’la epey özdeşleşmiş bir dönem. Bu yüzden onu orada görmek harikaydı. Ama en önemlisi bu dönem bir nevi bugün hepimizin sonuçlarını yaşıyor olduğu dünyanın başarısı ve Batı medeniyetinin doruğu. Bu yüzden Wonder Womanımızı modern düşünce sistemimizin doruğuyla karşı karşıya getirmeye ve buradan nasıl kötülerin çıkacağını ve neler olacağını merak ediyordum. Yani her şey doğal olarak gelişti.

Jenkins haksız değil tabii ki. Wonder Woman karakteri 70’lerin sonu ve 80’lerin başlarıyla özdeşleşmiş durumda. Ayrıca Soğuk Savaş’ın zirvesine ulaşmasının yanında alışveriş merkezlerinin yükselişi ve her yerde çalan etkili, aceleci pop müziği ve daha birçoklarıyla bu dönemin özellikle politik ve kültürel olarak pek cazibeli olduğu konusunda da yanılmıyor. 

Wonder Woman 1984, 5 Haziran 2020’de sinemalarda olacak. 

Collider

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU