HDP’li Şık: Geç de olsa konuşmaya başlayan devrik yöneticilerinize kulak verin

Ahmet Şık, bütçe görüşmelerinde konuştu: Kurdukları suç düzenini sürdürmek için kutsal saydıklarınızı kirletmekten çekinmeyen, yetim hakkı çalanlardan razı mısınız?

Fotoğraf: AA

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki tartışmaya göndermede bulunarak “'Pelikan çetesine ve istihdam ettikleri trollere değil, geç de olsa konuşmaya başlayan devrik yöneticilerinize kulak verin ki sıra size geldiğinde etrafınızda sesini çıkaracak olanlar bulunsun” dedi.

Şık, dün başlayan 2020 yılı bütçesi görüşmelerinde TBMM’de yaptığı konuşmada

Hakikati size her söylediğimizde kolayca “vatan haini, bölücü, terörist, FETÖ’cü, kalleş, devlet düşmanı” diye yaftalıyorsunuz.  Sadece bize de değil eski Cumhurbaşkanınızdan, başbakanınıza, bakanlarınıza kadar her kim ki ne olduğunuzu söylüyor, hakaretleriniz hazırda bekliyor. Pelikan Çetesine ve istihdam ettikleri trollere değil, geç de olsa konuşmaya başlayan devrik yöneticilerinize kulak verin ki sıra size geldiğinde etrafınızda sesini çıkaracak olanlar bulunsun. Bilin ki o gün geldiğinde de bugün olduğu gibi “beka tehlikesinden” bahsedenler çıkacak. Bir beka tehlikesi olduğu doğru. Ama o tehlikeyi yaratan bizzat sizsiniz. Bir kişinin bekasını bütün ülkenin, 80 milyonun bekasının üzerine koyarak yapıyorsunuz. Bizim derdimiz birilerinin değil halkın bekası, sizi asıl korkutan da bu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“İşte bu iktidar döneminde besmeleyle alınan rüşvet paralarının dualarla sayıldığına, hatta fetvalarla rüşvetçilere sahip çıkıldığına tanık olduk” ifadesini kullanan Şık, şunları söyledi:

Eski iktidar ve suç ortakları yayınca herkes duydu. Buna rağmen son vermediler. Doymak bilmez açlıklarıyla her türden kirli işleri çevirenler, bir avuç sermayedarın daha da zengin edildiği, komisyonları ödenmiş ihaleler ve hortumlamalarla Cumhuriyet tarihinin en büyük soygun çarkını döndürmeye devam ettiriyorlar. Kurdukları suç düzenini sürdürmek için kutsal saydıklarınızı kirletmekten çekinmeyen, yetim hakkı çalanlardan razı mısınız?

Yargıya yönelik eleştiriler yapan HDP’li vekil, ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Siyasal iktidarın ve isteklerini emir kabul eden yargının suç ortaklığıyla hapse atılan; Selahattin Demirtaş’ın, Figen Yüksekdağ’ın, Adnan Selçuk Mızraklı’nın, Gültan Kışanak’ın, Osman Kavala’nın, Ahmet Altan’ın, hasta mahkûmların ve adları bilinmeyen masumların hukuk, adalet, hak, barış, eşitlik isteyenlerin dilindeki ısrara mı yoksa özgürlükleri gasp edenlerin suçuna mı ortak olacaksınız? Meslek ahlakını menfaatlerine çiğneten, iktidarın tetikçisi haline dönüşmüş; hak, adalet, vicdan ve liyakatten yoksun hâkim/savcıların işgal ettiği bir yargının mı, yoksa evrensel hukuk normlarını kendisine rehber edinen hâkim/savcıların bulunduğu bir yargının mı adaletli olacağına inanıyorsunuz?

Ahmet Şık’ın konuşmasının ardından AK Parti grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Şık’a tepki göstererek “Kendisine tavsiyem meyhaneye ayırdığı vakitten daha fazlasını Meclis'e ayırmasıdır” ifadelerini kullandı. Muş’un ifadelerine itirazda bulunan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ise kullanılan ifadelerin hakaret olduğunu belirterek oturuma ara verilmesini istedi. HDP’nin itirazı üzerine oturuma ara verilirken, oturum başkanı Meclis Başkan Vekili CHP'li Levent Gök, grup başkanvekillerini konuyu görüşmek üzere odasına çağırdı.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU