İstanbul Barosu avukatları 24 Ocak'ta sokağa inecek

Baro tüm üyelerini Galatasaray Meydanı'na çağırdı

İstanbul Barosu Tehlikedeki Avukatlar Günü'nde yürüyecek

Avrupa Demokrat Avukatlar Birliği (AED) ve Dünyada İnsan Hakları ve Demokrasi İçin Avrupalı Avukatlar Birliği (ELDH) ile Avrupa Barosu İnsan Hakları Enstitüsü (İDHAE)  “24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü”nü bu yıl ikinci kez Türk avukatlara ithaf etti.

Kararın açıklanmasının ardından İstanbul Barosu üyelerine eylem çağrısı yaptı. 

İngiltere Sosyalist Avukatlar Birliği Haldane Society, “Tehlikedeki Avukatlar Günü”nde Türk hükümetini protesto edecek.

Haldane Society, 2019’da yeniden Türkiye’nin seçilme gerekçesini, Türkiye’de avukatların görevini engelleyen 78 olay saptanmasına bağladı, şu açıklamayı yaptı:

“Yüzlerce avukat görevlerini yapma sürecinde cezalara çarptırıldı, çoğunun seyahat etmesi engellendi. Türkiye’deki hükümet Birleşmiş Milletler avukatlarının çalışmaları ve savunma haklarını güvence altına alan maddelerini sistematik olarak çiğnemektedir”

Türkiye 2012’de de “avukatlar için en kötü ülke” seçilmişti 

Haldane Society, üyelerine 24 Ocak saat 12-13.00 arasında, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği önünde protestoya katılma çağrısı yaptı.

AED, ELDH ve IDHAE tarafından organize edilen “Tehlikedeki Avukatlar Günü” 2012 yılında da Türkiye’deki avukatlara ithaf edilmişti.

 

 

Avukatlar, 24 Ocak 2012 günü İstanbul'da Beşiktaş Meydanı'nda, Ankara'da Ankara Adliyesi önünde buluşup, cübbeli eylemler yapmıştı.

2012 yılının ithafına gerekçe olarak çok sayıda KCK avukatının da aralarında bulunduğu toplu tutuklamalar gerekçe gösterilmişti.

DAHA FAZLA HABER OKU