Rahmi Turan: Kılıçdaroğlu, ‘Rahmi Bey üzülmesin’ diye haber gönderdi

Turan, yaşananlara dair “Herkes bana yüklendi. Cinayet işlesem üzerinde bu kadar durulmazdı” dedi

Fotoğraf: Twitter

Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan, günlerce konuşulan üst düzey bir CHP’li yetkilinin Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü ve CHP liderliği için destek sözü aldığı iddiası hakkında yeni bir yazı kaleme aldı.

Turan, “Hemen herkes bana yüklendi” diyerek, “Sanırım cinayet işlesem, üzerinde bu kadar durulmaz, böyle linç etmek istemezlerdi” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Kulis haberinin merkezinde olan kişilerin olgun davranışlarını takdirle karşıladığımı söylemeliyim” diyen Turan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine haber gönderdiğini iddia etti.

Turan Sözcü’deki yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir gazeteci arkadaşımla ‘Rahmi Bey üzülmesin’ diye haber gönderdi. Teşekkür ediyorum.

Taraflar sert bir şekilde yalanladı

Sözcü yazarı Rahmi Turan’ın, 20 Kasım 2019 tarihinde kaleme aldığı köşe yazısında “CHP’li bir ismin Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüğü” iddiası Türkiye’de en çok tartışılan konu olmuştu. Turan yazısında CHP’li isme Erdoğan’ın “Türkiye’nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir; memleketin iyiliği için bu gerekli, ben de yardımcı olurum” dediğini de iddia etti.

Rahmi Turan, daha sonra yaptığı açıklamada bu kişinin Muharrem İnce olduğunu açıkladı. Ancak İnce bu iddiayı sert bir dille yalanladı. Sözcü yazarının haberin kaynağı olarak gösterdiği gazeteci Talat Atilla ise kaynağının CHP'li bir isim olduğunu ve iddiayı Kılıçdaroğlu'na da “bir şekilde” teyit ettirdiğini söyledi.

Erdoğan’ın da sert bir dille yalanladığı iddia, CHP içinde ve Türkiye siyasetinde tartışmalara sebep oldu.

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU