Soylu'dan Taksim'de kadın eylemcilere polis müdahalesi yorumu: Sadece hafif gaz sıkıldı, bu istismardan vazgeçin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahı'nda düzenlenen toplantıda konuştu

Fotoğraf: AA, İHA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahı'nda düzenlenen Jandarma İl Komutanları Toplantısı'na katıldı.

Soylu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında İstanbul Taksim'de düzenlenen eylemde polisin protestoculara yönelik müdahale görüntüleri ile ilgili "Koskocü bir yalan ve ayıptır, artık bu istismardan vazgeçin" yorumu yaptı. 

İçişleri Bakanı, basın açıklamasının ardından 50 LGBT'linin polise saldırdığını belirtip "Sadece hafif bir gaz sıkıldı. Gaz sıkıldıktan sonra da olay dağıldı." ifadesini kullandı.

Süleyman Soylu konu ile ilgili olarak HDP'nin bugüne kadar istismar etmediği alan kalmadığını da belirtti.

Soylu, "Kürtleri, Doğu ve Güneydoğu'da yoksunluğu, geri kalmışlığı, hukuku, demokrasiyi istismar ediyorlar, şimdi de kadın cinayetleri üzerinden kadın meselesini de istismar ediyorlar" diye konuştu:

Madem kadınları bu kadar önemsiyorlardı, Diyarbakır'da aylardır ellerinde evlatlarının fotoğraflarıyla merdivende oturup, evlatlarını isteyen anneler için neden bir şey yapmadılar?

Söz konusu eylem  daha önce Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklanmış, İstanbul 25 Kasım Kadın Platformu yasak kararına itiraz ederek eylem çağrısını yinelemişti. 

Kaymakamlık ile yapılan görüşmeler sonrası yasağın kaldırıldığı duyurulmuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"42 belediye başkanı toplamda 286 yıl ceza aldı"

Terörle ilintili olduğu öne sürülen belediyelere 2016'da görevlendirme yapıldığında da ortalığın ayağa kaldırıldığına değinen Soylu, 94 belediye başkanından 42'sinin toplam 286 yıl ceza aldığı bilgisini verdi.

Teröristlerle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Bakan Soylu, "Yurt içinde 500'ün çok az üzerinde terörist kaldı. Şimdi 2020 yılı için bütün hazırlıklarımızı, bütün kapasitemizi bu 500'ü sıfırlamak için kullanacağız. Girilmedik hiçbir alan kalmayacak." ifadesini kullandı. 

"Kandil'in derdi Amedspor"

Soylu konuşmasında Amedspor'a da değindi:

 

Kandil'in en son derdinin ne olduğunu biliyor musunuz? Söyleyeyim, Amedspor. Aman ne yapın, 'Amedspor'a oradan buradan ayda 400-500 bin lira para bulun' diye bizatihi Cemil Bayık talimat gönderiyor. Terör örgütünün desteklediği bir siyasi parti. Terör örgütünün direk talimat verdiği bir spor kulübü. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şey yapılabilir mi? Cemil Bayık, 'Amedspor'a destek verin' diye açık açık talimat gönderdi, duymayacak mıyız?

"Son üç yılda 600'e yakın terörist teslim oldu"

Soylu, bugün terörle mücadele politikasını belirlerken, kimseye sormak durumunda olmadıklarını vurguladı.

PKK'nın yılda 5 bin 500'ün üzerinde terörist götürdüğünü söyleyen Soylu 2019 için bu rakamın 111'e indiğine işaret etti. 

İçişleri Bakanı adalete teslim olan PKK'lıların sayısı ile ilgili de bilgi verdi: 

Üç yılda 600'e yakın terörist ailelerinin ikna etmeleriyle birlikte geldiler adalete teslim oldular. Ortaya koyduğumuz bu yöntem bilimsel bir yöntem. Üzerinde iyice düşünülmüş titiz çalışılmış ve PKK terör örgütünü psikolojik olarak kalbura çevirmiştir. PKK terör örgütü tüm siyasi imkanlarıyla, bu yıl tüm belediye imkanlarıyla, kendisine destek veren Avrupa'nın, Amerika'nın bütün imkanlarıyla ana muhalefet partisinin hoşgörüsüyle birlikte dağa götürebildiği terörist sayısı 111. ailesiyle birlikte ikna edilip, adalete teslim edilen terörist sayısı 233. İki katından daha fazla.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

 

DAHA FAZLA HABER OKU