Bir sonraki ABD-Taliban görüşmesi İslamabad’da yapılacak

Bir sonraki Taliban-ABD görüşmesinin Pakistan’ın başkenti İslamabad'da yapılması kararlaştırıldığı belirtildi

Fotoğraf: AA - Afganistan

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad'ın Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureşi ile yaptığı görüşmede bir sonraki Afgan Talibanı-ABD görüşmesinin İslamabad'da yapılmasına karar verildi.

Yerel medyanın diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberlere göre, Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureşi ile Halilzad, görüşmede, Pakistan'ın Afganistan'da sağlanacak barışta üstleneceği rolü konuştu.

Görüşmeye Suudi Arabistan ve BAE’de davet edilecek

Görüşmede Taliban'a bir sonraki ABD-Taliban görüşmesinin İslamabad'da yapılması için davet gönderilmesi, toplantıya Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri temsilcilerinin de davet edilmesi konusunda mutabakata varıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Göreve geldiği eylül ayından bu yana Pakistan'a beşinci ziyaretini gerçekleştiren Halilzad'ın heyetinde ABD Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Konseyinden de yetkililer yer aldı.

Halilzad, önceki ziyaretlerinde Pakistan'dan Taliban'ı müzakere masasına getirmek için etkisini kullanması istemişti.

Taliban görüşme iddialarını reddetti

Taliban kaynakları, kendilerine ABD ile Pakistan'da görüşme düzenlenmesine ve Kabil hükümetinin de bu görüşmelere katılmasına yönelik talepte bulunulduğunu ifade etti.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada Pakistan'da barış görüşmelerine dair bir oturumun gerçekleştirileceğine yönelik iddiaları reddetti.

Pakistan Başbakanı İmran Han, geçen ay yaptığı açıklamada, ABD ve Taliban arasında görüşme ayarladıklarını duyurmuş, iki taraf 17 Aralık'ta Katar'da bir araya gelmişti.

DAHA FAZLA HABER OKU