Konya Valisi’nden öğretmene tepki: Birader, öğretmen gibi otur da görelim

Vali Toprak, bacak bacak üstüne atan öğretmene “Burada arkadaşlarını rencide ediyorsun” diyerek tepki gösterdi

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla katıldığı etkinlikte bir öğretmene tepki gösterdi.

 Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongrede Toprak, bacak bacak üstüne atan bir öğretmene “Sen öğretmen misin birader?” ifadesiyle tepki gösterirken şunları söyledi:

Öğretmen gibi otur da bir görelim. Allah Allah… Böyle güzel duygularla geliyoruz, güzel hareketlerle karşılaşmak isteriz. Ayağını dikip de valinin karşısında oturmak değil. Allah’ım ya Rabbim ya… Bu kadar eğitim ordusunu geliyorsun burada rencide ediyorsun, beni değil, arkadaşlarını rencide ediyorsun. Biz hala ilkokul öğretmenimizin bize söylediği hareketle hayatımızı devam ettiriyoruz ve öyle öğretmenler görmek istiyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Yalan mı arkadaşlar, yalansa yalan deyin” diyerek programa katılan diğer öğretmenlerden destek isteyen Vali Toprak’a alkış tutuldu.

Toprak, ayrıca programda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Disiplini ben de çok severim ama incitmeden kalplerini kırmadan, çocuklarımızla sevgi içerisinde bir dönem geçirdiğimiz zaman 30-35 sene sonra karşımıza bir öğretmen, mühendis, doktor ya da bakan olarak çıkarak elinize koşarlar öpmek için. Başöğretmenlikten neden bu kadar memnun olmuş Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çünkü biliyor ki kurduğu Cumhuriyet gençliğe emanet, gençlik de öğretmenlerimize emanet. Bu kadar net ve berrak. Yine aynı şekilde güzel bir sözünde diyor ki, ‘Fikren, ilmen, fennen ve bedenen yüksek seciyeli kişiler bu Cumhuriyeti koruyacak’ diyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU