Çavuşoğlu: PKK’lılar ve FETÖ Avrupa Parlamentosu’nda cirit atıyor

NATO Dışişleri Bakanları toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, “AP Başkanı ile Suriye, göç ve terörle mücadele konularını ele aldık” dedi

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toplantıda terörle mücadele, Barış Pınarı Harekatı ve mülteci konularının gündeme getirildiğini aktaran Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sussoli ile yaptığı görüşmeyi de anlattı.

Çavuşoğlu, “AP yeni Başkanı Sassoli ile görüşme gerçekleştirdik. Suriye, göç, terörle mücadele, PKK konusunu ele aldık. Çünkü PKK’lılar ve diğer teröristler, FETÖ dahil Avrupa Parlamentosu’nda cirit atıyorlar. Bukonudaki düşüncelerimizi kendileriyle paylaştık” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu’nun açıklamaları şöyle:

Bakanlar toplantısında Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un “Beyin ölümü gerçekleşti” açıklaması gündeme getirildi. Hemen hemen tüm konuşmacılar, NATO’nun hala canlı olduğunu ve bölgenin ve müttefiklerin güvenliği için en önemli teşkilat olduğunu vurguladılar.

Terörle mücadelenin önemini vurguladık. Barış Pınarı Harekatımızın önemini bir kez daha anlattık ki bu esasen sadece bizim için değil NATO ittifakı için de önemli bir adımdı. 

AP’nin yeni Başkanı Sassoli ile görüşme gerçekleştirdik. Planladığımız saatten daha uzun süren görüşme oldu. 

Suriye, göç, terörle mücadele, PKK konusunu ele aldık. Çünkü PKK’lılar ve diğer teröristler, FETÖ dahil Avrupa Parlamentosu’nda cirit atıyorlar. BU konudaki düşüncelerimizi kendileriyle paylaştık.

Atılan tweetlerden de konuşulanları konuşulmayanları takip etmişsinizdir. Pompeo ve NATO Genel Sekreteri ile de görüşme gerçekleştirdik.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU