Akşener, Erdoğan’a seslendi: Git, bu hadsiz mektubu suratlarına çarp

İYİ Parti Genel Başkan Akşener, ‘Türkiye üretmiyor, dünya ile rekabet edemiyor. Çünkü iktidar taşıma suyla değirmen döndürüp, lafla peynir gemisi yürütüyor’ dedi. Akşener, ABD’ye giden Erdoğan’a, ‘Git, bu hadsiz mektubu suratlarına çarp’ diye seslendi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmaya vefatının 81. yıl dönümünde Atatürk'ü rahmet ve şükranla anarak başladı:

Sayın Erdoğan ve Diyanet İşleri bir Fatiha’yı çok görse de bu ülkenin has evlatları O’nu anmaktan vazgeçmeyecek. Türk’ün vefalı evladı, ruhun şad, mekanın cennet olsun. Sayın Erdoğan ne zaman işler kötü gitse Atatürk’e çatıp suni gündem yaratmaya çalışır. Sayın Erdoğan, durup dururken, Atatürk ve Osmanlı’yı karşılaştırmaya devam etti. Bıkmadın mı sayın Erdoğan, Osmanlı da bizim Cumhuriyet de bizim, bunu ne zaman anlayacaksın? İnsanları tarih üzerinden birbirine düşüreceğine milletin menfaatine sahip çıkmaya çalış.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın ABD Başkanı Trump ile görüşeceğini hatırlatan Akşener, “Sayın Erdoğan, boş lafları bırak da mektup rezaletine cevap bulmaya hazırlan. 13 Kasım’da dostun Trump ile görüşmeye gidiyorsun. Git, bu hadsiz mektubu suratlarına çarp. Milletin haysiyetine, istikbaline ömür adamış kahramanlarla ve isabetli işleriyle uğraşmaktan, mukaddesatımızı ekran koruyucu yapıp, Cumhuriyetimize taarruz etmekten artık vazgeç” dedi.  

Analar, babalar; yavrularıyla intihar ediyorsa yolun sonuna gelinmiştir

İstanbul ve Antalya’da yaşanan intiharlara da değinen Akşener şunları söyledi:

İstikbalden umudunu kesmiş vatandaşlarımızın intihar haberleri yüreklerimizi dağladı. 17 yıl boyunca başbakanlık önünde fırlatılan yazar kasayı konuşan iktidarın bugün yaşanan daha büyük felaketleri görmezden gelmesini kabul edemeyiz. Hele de bu gerçekleri dile getirenleri terörist ilan eden damat cehaletine karşı milletimizin hakkını, hukukunu korumakla mükellefiz. Türk milleti sizden iş bekliyor, aş bekliyor. Ya bir yol bulun, ya da yoldan çekilin. Pırıl pırıl aileler yok oluyor, ocaklar sönüyor. Bir ülkede analar, babalar; yavrularıyla birlikte intihar ediyorsa yolun sonuna gelinmiştir.

Karikatür karakterlerine ekonomi teslim ederseniz olacağı budur

Ekonomide işlerin iyi gitmediğini, bunu dile getirenlerin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından "terörist" ilan edildiğini belirten Akşener şöyle devam etti:

17 yılda bir arpa boyu yol alamadılar. Söyleyince Sayın Erdoğan kızıyor ama durum maalesef böyle. 17 yılın sonunda Türkiye'yi 2001 yılına geri döndürdüler. Kriz günlerinin şartlarından başarı süzmeye çalışıyorlar. Siyaset acı içinde kıvranan milletimizle dalga geçme yeri değildir. Damat bey, kendisine sorulan 'ne olacak bu halimiz' sorusuna 'Hele şu petrolü bir bulalım, siz Türkiye'yi o zaman görün' diyor. Karikatür karakterlerine ekonomi teslim ederseniz olacağı budur. Geçen sene 'Berat Harikalar Diyarında' filmini izlemiştik. Bu kafayla giderse seneye 'Titanik'le kapanışı yapar artık. Ülkemize bir iyilik yapmak istiyorsa bakanlığı bırakıp hayatına 'normal' damat olarak devam etsin.

Bu zihniyet yüzünden Türkiye uzun zamandır üretmiyor, dünya ile rekabet edemiyor. Çünkü iktidar taşıma suyla değirmen döndürüp, lafla peynir gemisi yürütüyor. Kayınpederi ile damat bir olup 'en iyisini ben bilirim' ukalalığıyla tüm uyarılara kulaklarını kapatıp gemimizi hızla buzdağına doğru götürüyorlar. Uyarılara da kulak vermiyorlar. Düğün evinin tefçisi, ölü evinin yasçılarından başka kimseyi dinlemiyor, gerçeği göremiyorlar. Millet 'yandım' dedikçe bunlar ateşe odun atıyor. Bu zihniyet yüzünden Türkiye uzun zamandır yerinde sayıyor.

Ruhu yaşlanmış, umutsuz kadınlar ülkesi Türkiye!

Meral Akşener, bir toplumda kalkınmanın kadınlarla mümkün olduğunu söyleyen Akşener, Türkiye'de çalışabilir durumdaki kadınların sadece yüzde 34'ünün iş sahibi olduğunu belirtti. Akşener, şunları kaydetti:

Dünyanın en güçlü ülkeleri aynı zamanda kadının da güçlü olduğu ülkelerdir. Bizim kadınlarımız, var olabilmek, ayakta durabilmek, hayata tutunabilmek için mücadele ediyor. Hayatın her alanında önlerine konulan bariyerlerle uğraşıyor. Defineci damat petrol peşinde koşarken AK Parti iktidarının memleketi getirdiği yer ortadadır. Ruhu yaşlanmış, umutsuz kadınlar ülkesi Türkiye! Ekonomik kriz ortamında milletimizin en zorda olan kesimlerinden biri boşanmış kadınlardır. İkinci yargı paketi hazırlığındaki iktidarı şimdiden uyarıyorum; boşanmaların ekonomik mağduru kadınların hak ve hukukuna dikkat edin.

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU