Teknoloji hizmet sektöründe: Robot garsonlar işbaşı yaptı

İstanbul’da açılan bir restoranda müşterilere robotlar hizmet ediyor. Müşteriler siparişlerini de internet bağlantılı dijital masaları kullanarak veriyor

Ataköy'de bir işletmecinin hizmete sunduğu teknolojik restoran, dijital masaları, robot garsonları ile müşterilerin ilgisini çekiyor.

İki aydır hizmet veren teknolojik restoran, bilgisayar özelliklerine sahip masaları ve robot garsonları ile büyük ilgi görüyor.

f.jpg
Fotoğraf: AA

 

Restorana gelen müşteriler ilk önce internet altyapısı olan masalardaki dijital menüden yemeğini seçiyor.

Müşterinin tercihleri, mutfaktaki bilgisayar ekranına düşüyor. Aşçılar tarafından hazırlanan yemekleri masalara robot garsonlar servis ediyor.

2.jpg
Fotoğraf: AA

 

Restoranda, "Rozzy" ve "Robo" adı verilen üç robot garson hizmet veriyor. Müşterilerle diyaloğa da giren robotlar, "Ben Rozzy, bu sizin tabağınız. Dönmem için koluma dokunabilir misiniz" diye konuşuyor.

Robot garsonlar siparişi, müşterinin masasına getirdikten sonra yeni servis görevi için restoranın mutfak bölümüne geçiyor.

20191107_2_39186517_49211908.jpg
Fotoğraf: AA

 

Restoranın müşterileri, yemeklerini yerken, masalardaki uygulamalar üzerinden internette dolaşabiliyor.

Çocuklar onları çok seviyor

İşletmeci Erdal Demirci, Almanya, Çin ve Japonya'da robotların hizmet verdiği restoranlar gördüklerini, ardından Türkiye'de bu projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

patron.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

Restoranla ilgili çok olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Demirci, "Özellikle çocuklar restoranı çok seviyor. Robotlar restoranın önünden geçenlerin ilgisini çekiyor. Ülkemizde de teknoloji artık ön safhada olduğu için çok güzel tepkiler aldık restoranla ilgili" diye konuştu.

Garsonların, robot garsonlara bakışını değerlendiren Demirci, "Her ne kadar robot servis yapsa da insana her zaman ihtiyacımız oluyor. Sonuçta teknolojiyi geliştiren biziz ama onu yönetmesi gereken de biziz. Farklı bir hizmet sunmak, özellikle çocukları mutlu etmek bizi de mutlu ediyor." dedi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU