Game of Thrones yaratıcıları David Benioff ve DB Weiss, yeni Star Wars üçlemesinden vazgeçti

İkili, 2022'de başlaması planlanan üçlemeyi hem yazıp hem de yönetecekti

İkilinin projeden çekilmesi, seriye dair soru işaretleri yaratabilir (AFP)

Game of Thrones yaratıcıları David Benioff ve DB Weiss, planlanan Star Wars üçlemesinden Netflix'le anlaşmalarından dolayı çekildi.

Şubat'ta ikilinin 2022'de başlayacak yeni bir Star Wars üçlemesini yazıp yönetecekleri duyurulmuştu. Filmler, The Rise of Skywalker'la birlikte aralıkta sona erecek mevcut Star Wars üçlemesini takip edecekti.

Ancak ikili Netflix'le mutabakatını duyurdu; bu da artık seri üzerine çalışamayacakları anlamına geliyor.

Deadline'a yapılan açıklamada ikili: "Star Wars'u seviyoruz. George Lucas onu inşa ettiğinde bizi de inşa etti. Onunla ve mevcut Star Wars ekibiyle seri hakkında konuşmak yaşadığımız en büyük heyecandı ve her şeyi değiştiren bu efsaneye her zaman borçlu olacağız" diye konuştu:

Bir günde sadece 24 saat var ve biz de hem Star Wars hem de Netflix projelerinin hakkını veremeyeceğimizi hissettik. Bu yüzden üzülerek çekiliyoruz.

Başka bir açıklamada da Lucasfilm başkanı Katleen Kennedy: "David Benioff ve Dan Weiss muhteşem öykücüler. Yoğun planlarından uzaklaşıp Star Wars'a odaklanabilecekleri zaman, yolculuğa onları da dahil etmeyi ümit ediyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Benioff ve Weiss, Netflix için yeni içerik planlamanın ön safhalarında. İkilinin ağustosta platform için yeni filmler yazmak ve yönetmek amacıyla 200 milyon dolarlık anlaşma imzaladığı duyurulmuştu.

Star Wars üçlemesinden çekilmeleri, serinin sinematik geleceğine dair daha fazla soruya neden olacak.

Marvel patronu Kevin Feige tarafından yapılacak bilinmeyen bir Star Wars projesinin yanı sıra The Last Jedi yönetmeni Rian Johnson'ın yazacağı yeni bir üçleme de hazırlanıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Miraç Eren Dereli

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU