Avengers: Endgame'in yıldız oyuncusu, usta yönetmenlerin Marvel eleştirilerine katıldığını söyledi

Doktor Strange’i (Doctor Strange) canlandıran oyuncu stüdyonun sinemayı ele geçirmesi gerektiğini düşünmüyor

Martin Scorsese ve Francis Ford Cappola da Marvel filmlerini eleştirmişti (Marvel)

Benedict Cumberbatch, Marvel filmlerine karşı diğer yönetmenlerin yükselttiği eleştirilerin sürpriz destekçisi oldu.

Disney’in CEO’su Bob Iger'in  Marvel Sinematik Evreni’nde yer alan gişe rekortmeni filmleri savunmasından birkaç gün sonra Doktor Strange’i canlandıran Cumberbatch “her şeye hükmedecek tek bir kral” olmaması gerektiği konusunda “hemfikir olduğunu” söyledi.

SiriusXM radyosunda The Jenny McCarthy Show’a katılan oyuncu, “Son zamanlarda çok iyi bazı film yapımcılarının öne çıkarak ayrıcalıklı film serilerinin her şeyi ele geçirdiğini söylemesiyle çok fazla tartışma yaşandığını biliyorum” dedi.

Aynı fikirdeyim, her şeye hükmedecek tek bir kralın olmasını ve bir tekel oluşmasını istemiyoruz. Umuyorum ki durum bu değildir. Auteur film yapımcılarını her seviyede desteklemeye devam etmeye çalışmalıyız.

Baba (The Godfather) ve Kıyamet (Apocaypse Now) filmlerinin yönetmeni Francis Ford Coppola, Marvel filmlerini eleştiren Martin Scorsese’ye katıldı ve Agence France-Presse’ye şunları söyledi: “(Martin) Marvel filmlerinin sinema olmadığını söylediğinde haklıydı çünkü sinemadan aydınlanma, bilgi, ilham gibi bir şeyler kazanmayı, öğrenmeyi bekleriz.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamasına süper kahraman filmlerini “değersiz” diye niteleyerek devam etti. Marvel’ı eleştiren diğer yönetmenler arasında Ken Loach ve Pedro Almodóvar da yer alıyor.

Pek çok kişi Scorsese’nin ilk düşüncelerini onaylarken James Gunn, Taika Waititi ve Natalie Portman gibi Marvel filmlerinde yer almış birçok oyuncu ve yönetmen de stüdyoyu savunmaya girişti.

En son Avengers: Endgame’de görülen Cumberbatch, Marvel oyuncu ekibinde bulunup eleştiriyle hemfikir olan ilk isim.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU