Avrupa kupalarında gruplarda ilk galibiyet Medipol Başakşehir'den

Wolfsberger'i 1-0 yenen Medipol Başakşehir, bu sezon Avrupa kupalarında grup aşamasında galip gelen ilk Türk takımı oldu. Turuncu-lacivertliler grupta ikinci sıraya yükseldi

Fotoğraf: AA

Bu sezon Avrupa'da Türkiye'yi, Şampiyonlar Ligi gruplarında Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda Beşiktaş ve Trabzonspor'la birlikte Medipol Başakşehir temsil ediyor. 

UEFA Avrupa Ligi J Grubu üçüncü haftasında Avusturya ekibi Wolfsberger'i 1-0 yenen Medipol Başakşehir, bu sezon Avrupa kupalarında grup aşamasında galip gelen ilk Türk takımı oldu. 

Bu galibiyetle Başakşehir, Avrupa kupalarında grup aşamasında ilk galibiyet sevincini yaşayan Türk takımı olmayı başardı. 

İkinci sıraya yükseldi

Turuncu-lacivertli takım, Wolfsberger'i 1-0 yenerek gruptan çıkma iddiasını güçlendirdi. 

İstanbul ekibi bu galibiyetle puanını dörde yükseltti. Medipol Başakşehir, aynı puana sahip Wolfsberger'in önünde ikinci sıraya yükseldi. J Grubu'nda Roma 5 puan ile ilk sırada yer alıyor. 

İrfan Can Kahveci.jpg
17 yaşındaki futbolcu İrfan Can Kahveci, gol attıktan sonra asker selamı verdi/ Fotoğraf: AA


İrfan Can Kahveci Avrupa kupalarındaki ilk golünü attı


Orta saha oyuncusu İrfan Can Kahveci, Avrupa kupalarında kariyerindeki ilk golünü Wolfsberger'e attı. 

Turuncu-lacivertli takımdaki üçüncü yılını geçiren İrfan Can, Avrupa kupalarında ilk gol sevincini Avusturya ekibi karşısında yaşadı. 

Maçın ardından bir açıklama yapan Kahveci, şunları söyledi:

Maçtan sonra konuşmadık ama hep düşüncemiz gruptan çıkmak. Bakıldığı zaman en zor gruplardan birisi bizim grup. 

Wolfsberger zayıf denen bir rakipti ama onlar da Mönchengladbach'ı deplasmanda yendi, Roma ile kendi sahasında berabere kaldı. Onlar da çok güçlü bir ekip. 

Bugün biz de çok zorlandık, sonuçta kazanmayı bildik. Hedefimiz gruptan çıkmak. İnşallah çıkarız. Türkiye'ye ve Türk halkımıza hediye veririz.


İrfan, golden önce attığı çalımla ilgili olarak "Hep yapıyorum denk geldiği zaman. Aslında bilenler de yiyor. Artık benimle özdeşleşmiş diyebiliriz, başka çalımlar da deneriz" diye konuştu.

Okan Buruk.jpg
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk/ Fotoğraf: AA ​


Avrupa kupalarında ilk galibiyetini alan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, maç sonrası medya mensuplarına şu açıklamayı yaptı: 

Maç öncesi rakibimizin ne kadar sürprizlerle dolu bir takım olduğunu söylemiştim. Kazandığı maçlar ve puanlarla her şeye açık bir takım olduğunu gösteriyordu. Çok çabuk kaleye giden bir takımdı. Maç içinde önde baskı yapan bu baskı kırıldığında rakibe pozisyon veren bir takımdı, birçok pozisyon bulduk. 

Rakibimiz ilk 15 dakika iyi başladı, bize karşı üstündü, ilk yarının sonlarında ve ikinci yarı oyunu lehimize çevirdik. İkinci yarı bulduğumuz gol bize hem skoru hem de galibiyeti getirdi.



AA 

DAHA FAZLA HABER OKU