Fehmi Koru: Her şey sütliman sanırken ABD’de Türkiye’ye dönük yeni bir şeyler oluyor

Koru: “Hiçbir şey olmasa da kesin bir şeyler oluyor”

Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun CNBC’deki konuşmasında “Trump, gerekirse Türkiye’ye askeri harekata hazır” şeklinde açıklama yaptığı öne sürüldü. Ancak Pompeo’nun Türkiye’nin adını kullanmadığı ortaya çıktı.

Gazeteci yazar Fehmi Koru da konu hakkında yazdığı yazıda Pompeo'nun medyada yer alan haberlere herhangi bir düzeltme yapmamış olmasını eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koru, "Her şey sütliman sanırken ABD’de Türkiye’ye dönük yeni bir şeyler oluyor… Haberdar mıyız?" başlıklı yazısında özetle şunları yazdı:

CNBC’nin Pompeo mülakatının kanalın internet sitesinde içeriğinin farklı değerlendirilmesine ilk itiraz etmesi gereken, mülakatı veren ABD dışişleri bakanı olmalıydı. Üzerinden saatler geçmesine, mülakat Jerusalem Post gazetesi dahil pek çok yayın organında CNBC’nin yansıttığı biçimiyle yayınlanmasına rağmen, “Gerekirse Türkiye’ye karşı askeri operasyon da yaparız” anlamı verilen cümlelere, Pompeo’dan veya bakanlığından herhangi bir düzeltme gelmedi.

Amerikan dışişleri bakanlığı mülakatın tam metnini sitesine taşımakla yetinmiş…

Her ne kadar ben “O sözler Türkiye’ye yönelik değil” desem de olan şu: Mülakatı yapan TV kanalı “Türkiye kast ediliyor” diyor ve Pompeo’nun başında bulunduğu bakanlık da mülakat metnini aynen alıntılayıp başka bir açıklama getirmiyor.

Bir AK Parti büyüğünün izinden giderek ben de bu yazıyı “Hiçbir şey olmasa da kesin bir şeyler oluyor” diyerek bitireceğim.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU