Britanya'ya ulaşmaya çalışan Iraklı iki gencin cesedi Fransa sahillerine vurdu

Olay yerinin birkaç metre uzağında içinde yakıt bidonu ve kürekler olan bir tekne bulundu

Fransa üzerinden Britanya'ya geçmeye çalışan göçmenlerin sayısında artış yaşanıyor (AFP) 

Manş Denizi üzerinden Britanya’ya ulaşmaya çalışan iki göçmenin cesedi, Fransa’nın kuzeyindeki sahillerde bulundu.

Britanya’ya giden teknelere binmek için göçmenlerin toplandıkları bir alan haline gelen Calais’ye 70 kilometre mesafedeki Le Touquet sahilinde birkaç saat arayla fark edilen cesetlerin 17 yaşında Iraklı Kürt bir göçmenle, 22 yaşında yine Iraklı başka bir gence ait olduğu belirtildi.

AFP’ye konuşan güvenlik yetkilileri, cesetlerin 20 metre uzağında, içinde iki kürek, yakıt bidonu ve can yeleği olan bir teknenin bulunduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olay yerinin 450 metre kadar ilerisinde bir başka teknenin daha bulunduğu ancak diğeriyle bir ilgisinin olup olmadığının bilinmediği kaydedildi.

Afrika, Ortadoğu ve Asya’da çatışmalar ya da yoksulluk nedeniyle ülkelerini terk edip küçük balıkçı tekneleri ya da şişme botlarla Manş Denizi’ni (İngiliz Kanalı) aşmak için tehlikeli yolculuğa çıkan göçmenlerin sayısı son yıllarda artmıştı.

İnsan hakları grupları deniz yoluna yönelen göçmen sayısındaki artışı, Calais’de polis ekiplerinin baskısı sonrası sınırı karayoluyla geçmenin zorlaşmasına bağlamıştı.

Calais yakınlarındaki bir sahilde pazartesi günü 8 göçmen yakalanmıştı.

 

 

Fransa’nın kuzeyindeki denizcilik yetkililerine göre, Britanya sahillerinde bu yıl ocak-ağustos döneminde ulaşan göçmen sayısı bin 473’ü buldu. Geçen yılın tamamında bu sayı 586’da kalmıştı.

Manş Denizi’nde ağustos ayında iki göçmenin cesedi bulunmuş, yaşamını yitirenlerden birinin dolu göçmen teknesinden düştükten sonra boğulan İranlı bir kadın, diğerininse Belçika’nın Zeebrugge limanından Britanya’ya yüzerek geçmeye çalışan Iraklı bir erkek olduğu kaydedilmişti.

 

Independent Türkçe için derleyen: Elvide Demirkol 

 

DAHA FAZLA HABER OKU