Tabuttan gelen "Beni çıkarın!" sesi, cenazedekileri güldürdü

İrlanda Savunma Kuvvetleri'nin eski emekli askeri, mezarından “Bu duyduğum bir rahip mi?” diye bağırdı

Yas tutan kalabalığın önünde kısa süre önce mezara indirilen tabuttan gelen ses “Çıkarın beni, burası çok karanlık” diye haykırdı.

Fakat İrlanda'nın Kilkenny şehrindeki Kilmanagh’da bulunan mezarlıktaki kalabalığı korku yerine bir kahkaha dalgası sardı.

Ses “Neredeyim ben? Bu duyduğum bir rahip mi?” diye devam etti ve kahkahalar daha da güçlendi.

Olay cumartesi, önceden kaydedilmiş ses kaydıyla cenazesine katılanları mezarı başında eğlendiren İrlanda Savunma Kuvvetleri'nin emekli askeri Shay Bradley’in cenazesinde yaşandı.

Olayı "harika bir adam için en iyi uğurlama” diye betimleyen kızı Andrea, Twitter’da ses kaydının babasının mezarının yanındaki yere bırakılan hoparlörden çaldığını yazdı:

Bu kaydı cenazesinde oynatmamız onun son arzusuydu.  Ne adam ama… Son derece üzgünken hepimizi güldürebilmek için… Çok iyi biriydi.

Bradley’nin torunu Chloe Kiernan da, “Tek isteği, insanları güldürmek ve gülümsetmekti ve tam da bunu yaptı" diye konuştu.

İnternette viral olan videoyu, İrlanda Savunma Kuvvetleri Emekli Haber (IDFVA) de Facebook’ta paylaşarak şunları yazdı:

Asker kardeşimiz ve emekli meslektaşımız Shay Bradley'nin ölüm haberini büyük bir üzüntüyle karşıladım. Bu üzücü zamanda Anne’e ve tüm ailesine IDFVA üyeleri adına en içten baş sağlığı dileklerimi ve dualarımı sunarım. Shay huzur içinde yatsın.

Bir başka gönderideyse şu ifadeleri kullandılar:

Geçen gün bir soru soruldu: Askeri ve sivil mizah arasındaki fark nedir? Cevabı basit, biri kara mizah. Bu video her şeyi anlatıyor. Bu 12 Ekim 2019’daki Shay Bradley’nin cenazesi ve her şeyi gösteriyor…

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU