İran’ın birçok kentinde Barış Pınarı Harekatı protesto edildi

Başta başkent Tahran olmak üzere İran’ın batısında yer alan Senendec, Bane, Merivan, Sakız ve Mahabad kentlerinde protesto gösterileri düzenlendi

Fotoğraf: Twitter

İran’ın birçok kentinde Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda başlattığı Barış Pınarı Harekatı protesto edildi.

Başta başkent Tahran olmak üzere İran’ın batısında yer alan Senendec, Bane, Merivan, Sakız ve Mahabad kentlerinde protesto gösterileri düzenlendi.
 


Tahran’da Türkiye büyükelçiliği önünde düzenlenen gösterilerde Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde tezahüratlar yapıldı.

Barış Pınarı Harekâtı aleyhine düzenlenen gösterilerde bir grup İranlı Türk bayrağı yaktı. 

Tahran’daki gösterilerde dokuz kişinin gözaltına alındığı iddia ediliyor.

Öte yandan önceki gece de Türkiye’nin Tahran büyükelçiliği duvarlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’yi hedef alan sloganlar yazılmıştı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, Türkiye’nin Tahran elçilik duvarlarına yazılan söz konusu sloganlara ilişkin, “Bu tür adımları onaylamıyoruz, soruşturma emri verildi” açıklamasında bulundu.

Bununla birlikte bir grup İranlı milletvekilinin ortak yazılı açıklamasında Barış Pınarı Harekatı “etnik temizlik” olarak nitelendirildi. 

İran Meclis Başkanı Ali Laricani ve Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad önceden planlanmış Türkiye ziyaretlerini Barış Pınarı Harekatı’nı gerekçe göstererek iptal etmişlerdi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU